Sekite mus Facebook'e!
Citrinų pyragas – tai puikus desertas, kuriame dera švelni tekstūra ir gaivi šviežių citrinų rūgštelė.
Citrininis pyragas gali būti gaminamas įvairiais variantais: nuo erdvių biskvitinių
pyragų su citrinų kremu
iki smėlio
pyragų
su citrinų įdaru, kurio pagrindą sudaro kurdų arba varškės sluoksnis
.
Šis desertas dažnai puošiamas žievelėmis, beza, glajumi arba citrinos griežinėliais, kad atrodytų apetitiškai ir šventiškai.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Cukrus – 8 šaukštai;
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- 1 citrinos sultys;
- Pienas – 200 ml;
- Sviestas – 1,5 valgomojo šaukšto;
- druskos – žiupsnelis;
- Vanilinio cukraus – 1,5 šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 8 valg;
- grietinė – 2 šaukštai;
- 1 citrinos žievelė;
- Miltai – 8 šaukštai;
- kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Migdolų dribsniai;
- cukraus pudros.
Citrininio pyrago paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su pora šaukštų cukraus ir krakmolo. Į mišinį supilkite ½ citrinos sultis, supilkite pieną, ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kad
mišinys
sutirštėtų.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir į mišinį sudėkite sviestą, išmaišykite. Perpilkite kremą į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Tešlai giliame dubenyje išplakite 3 kiaušinius, supilkite druską, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų, išsukite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, sudėkite grietinę ir toliau plakite
. Į mišinį supilkite likusias citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę ir lengvai suplakite mikseriu. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, dalimis persijokite į mišinį ir užminkykite tešlą
. 20×29 cm formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją tirštą tešlą. Į konditerinį maišelį sudėkite grietinėlę ir išspauskite kremą ant tešlos paviršiaus, kad susidarytų didelis kremo tinklelis.
Į tešlos kvadratėlius sudėkite migdolų dribsnius
.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite aromatingą citrininį pyragą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
