Sekite mus Facebook'e!
Pirožki su varške yra tradicinis namų virtuvės patiekalas, vertinamas dėl savo paruošimo paprastumo ir subtilaus skonio. Jie gaminami iš mielinės ir nemielinės tešlos, o varškės įdaras gali būti ir saldus, ir sūrus, todėl yra universalus skanėstas.
Saldūs pyragėliai puikiai tinka prie arbatos ar deserto, ypač jei derinami su vanile, sultenėmis ar žievele
.
Sūrūs gali būti patiekiami su pirmuoju patiekalu arba naudojami kaip sotus užkandis
. Dėl natūralių ingredientų ir minkštos tekstūros šiuos pyragėlius mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Šis patiekalas asocijuojasi su namų jaukumu, šiluma ir rūpesčiu, primena močiutės virtuvę ir vaikystės skonius.
Tešlos ingredientai:
- Bulvės – 600 g;
- Bulvių sultinys – 100 ml;
- Pienas – 300 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Šviežios mielės – 25 g;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Miltai – 1,3 kg.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 300 g;
- kietasis sūris – 250 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- krapai – saujelė;
- Druska – žiupsnelis.
Pyragėlių su varške paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, sutrinkite jas trintuvu iki košės. Į bulvių košę įpilkite bulvių sultinio, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir išmaišykite.
Į bulvių masę supilkite mieles ir toliau maišykite
.
Į mišinį suberkite druską ir cukrų, įpilkite majonezo ir supilkite augalinį aliejų
. Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą, toliau minkykite ant stalo. Tešlą sudėkite į gilų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti.
Įdarui sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su varške. Supjaustykite krapus ir žaliąjį svogūną, sudėkite į įdarą kartu su kiaušiniu ir druska, išmaišykite.
Išminkykite tešlą ir palikite ją dar kartą pakilti. Tada tešlą padalykite į mažus
ritinėlius
(iš viso 22),
kiekvieną ritinėlį susukite į plonus pyragėlius ir į vidų sudėkite įdarą. Įdarą užspauskite tešlos viduje ir dėkite paplotėlius siūle į apačią
. Paplotėlius šiek tiek ištraukite ir dėkite juos siūle
į apačią į
keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų. Svarbu, kad pyragėliai šiek tiek plūduriuotų aliejuje.
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite skanius keptus paplotėlius su varškės įdaru. Tai geras pyragėlių variantas, iš šios tešlos taip pat galite pasigaminti koldūnų.
