Sekite mus Facebook'e!
Niekas neprilygsta lėkštei, pilnai bulvių, įdarytų rūkyta vištiena ir daržovėmis. Kepti ir pagardinti pomidorai, paprika, svogūnai kartu su grietine ir virtais kiaušiniais – tikras malonumas. Iškeptas iki tobulos bulvių odelės ir apibarstytas lydytu sūriu, šis patiekalas tiesiog nuostabus.
Nesvarbu, ar šias bulvių valtis valgysite vakarienei, ar patieksite jas kitame vakarėlyje kaip užkandį, nėra nieko tokio maistingo ir apetitą keliančio. Šis patiekalas puikiai tiks bet kuriuo paros metu ir patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Sudedamosios dalys:
- 2 kiaušiniai
- 2 pomidorai
- 10 bulvių
- 1 svogūno galvutė
- 1 paprika
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
- 1/2 ryšulėlio petražolių
- 2 rūkytos vištienos blauzdelės
- grietinės (tepimui)
- maltų raudonųjų pipirų – pagal skonį
- druska – pagal skonį
Maisto gaminimas
Nulupkite ir nuplaukite bulves. Įberkite druskos pagal skonį ir troškinkite bulves apie 25 minutes. Tada leiskite bulvėms atvėsti.
Rūkytos vištienos blauzdeles supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nuplaukite papriką ir pomidorus. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Paprikos šerdį išimkite, sėklas ir papriką supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Kiekvieną bulvę supjaustykite į 2 lygias dalis ir atsargiai išskobkite minkštimą. Smulkiai supjaustykite perpjautą bulvę. Visas daržoves sumaišykite viename dubenyje. Tada sudėkite nuplautas ir supjaustytas petražoles. Viską pagardinkite grietine ir maltais raudonaisiais pipirais.
Bulvių puseles įdarykite paruoštu įdaru ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją paruoštas bulves. Kepkite patiekalą orkaitėje apie pusvalandį. Sudėkite bulves į serviravimo lėkštę ir papuoškite petražolėmis. Bulvių valteles patiekite iš karto.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
