Sekite mus Facebook'e!
Idealiai tinka su šaukštu grietinės arba subtiliu česnakiniu padažu.
Sudedamosios dalys:
Dėl pagrindo:
- Bulvės – 800 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Miltai – 1-2 šaukštai. l.
- Druska – pagal skonį
Įdarui:
- Baltieji kopūstai – 300 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Džiovintas rozmarinas, česnakas – nebūtina
- Augalinis aliejus – kepimui
Be to:
- Džiūvėsėliai – pabarstymui
Paruošimas:
Įdaro paruošimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas sutarkuokite stambia tarka, o kopūstą smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje pakepinkite svogūną ir morką iki auksinės rudos spalvos.
Įberkite prieskonių (druskos, pipirų, rozmarino, česnako) ir kopūstų.
Troškinkite uždengę ant silpnos ugnies ~20 minučių, kol kopūstai suminkštės.
Paruoškime pagrindą:
Nulupkite bulves ir virkite jas pasūdytame vandenyje, kol išvirs.
Nusausinkite vandenį, sutrinkite į tyrę, šiek tiek atvėsinkite.
Sumaišykite kiaušinį ir miltus iki vientisos masės.
Formuojame kotletus:
Iš bulvių masės suformuokite plokščią pyragą.
Į centrą įdėkite 1 valgomąjį šaukštą. l. įdaro, užspauskite kraštus, kad susidarytų pyragas.
Apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepti:
Kepkite zrazy keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padavimai:
Patiekite karštą su grietine arba mėgstamu padažu.
