Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai:
Bulvės – 1,5 kg.
Čedaro sūris – 250 g
Sviestas
50 g
Grietinė – 200 g
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l.
Žalias svogūnas – 10 g
Druska – 1,5 šaukštelio.
Juodieji pipirai – 0,5 šaukštelio.
Paruošimas:
1. Nuskustas bulves išvirkite, kol paruošite. Nuo virimo apie 25 min.
2. Iš paruoštų bulvių nupilkite vandenį, supilkite sviestą ir sutrinkite.
3. Į tyrę įpilkite šilto pieno, grietinės, 150 g tarkuoto sūrio, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
4. Kepimo formą ištepkite aliejumi.
5. Paskleiskite tyrę, šaukštu išlyginkite paviršių.
Uždenkite folija. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
6. Išimkite iš orkaitės, nuimkite foliją. Pabarstykite likusiu sūriu ir smulkiai pjaustyta šonine. Nusiųskite į orkaitę toje pačioje temperatūroje dar 15 minučių.
7. Bulvių košės užkepėlė su sūriu ir šonine patiekiama karšta.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
