Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai:
– Vištienos krūtinėlė – 750 gramų
– Bulvės – 8 gabalėliai
– Kietasis sūris – 250 gramų
– Česnakai – 3 skiltelės
– Grietinė (majonezas) – 250 gramų
– Distiliuotas vanduo – 1 stiklinė
– Druska, pipirai
– Žolelės: žalieji svogūnai, krapai , bazilikas
Paruošimas:
1. Vištieną supjaustykite gabalėliais išilgai grūdo.
2. Mėsą dedame į keptuvę ir užpilame stikline vandens, ant viršaus dedame grietinę, druską, prieskonius. Leiskite virti pusvalandį.
3. Nulupę bulves sutarkuokite stambia tarka. Tą pačią procedūrą atliekame su česnaku, tik ant smulkios trintuvės pusės.
4. Paimkite kepimo formeles ir gerai ištepkite pagrindą augaliniu aliejumi.
5. Į pirmuosius sluoksnius dėkite bulves, o tada filė su česnakais. Pašaukite į orkaitę 20 minučių 220-240 laipsnių temperatūroje.
6. Trys sūriai ir supjaustykite žalumynus. Jei mėgstate sūresnį maistą, galite nusipirkti fetos sūrio. Po 20 minučių sumaišykite tartaletes su sūriu ir žolelėmis.
7. Kepkite 7 minutes.
Gero apetito

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
