Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bulvių dešra yra neįtikėtinai skani!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvių kiska nacionalinėje virtuvėje atsirado XIX amžiuje, išplitus bulvėms (bulby), kurios Baltarusijoje vadinamos „antrąja duona“. Bulvių kiskos prototipas buvo dar senesnis patiekalas – dešra iš kraujo ir grikių kiaulės žarnyne (kiska, kryvjana kiska).

Beje, pasak legendos, įtakingos magnatų šeimos Kišekų pavardė kilo iš to, kad dinastijos įkūrėjas labai mėgo šią dešrą. Taip pat yra receptų, kaip pagaminti kiškus be kraujo, su virta kiauliena.

Dešrelės, pagamintos iš tarkuotų bulvių ir kiaulienos (taukų ir/arba mėsos), išpopuliarėjo tarp baltarusių kaip labai skanus, įperkamas ir sotus patiekalas.

Štai kaip jį paruošti:

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.