Sekite mus Facebook'e!
Bulvių kiska nacionalinėje virtuvėje atsirado XIX amžiuje, išplitus bulvėms (bulby), kurios Baltarusijoje vadinamos „antrąja duona“. Bulvių kiskos prototipas buvo dar senesnis patiekalas – dešra iš kraujo ir grikių kiaulės žarnyne (kiska, kryvjana kiska).
Beje, pasak legendos, įtakingos magnatų šeimos Kišekų pavardė kilo iš to, kad dinastijos įkūrėjas labai mėgo šią dešrą. Taip pat yra receptų, kaip pagaminti kiškus be kraujo, su virta kiauliena.
Dešrelės, pagamintos iš tarkuotų bulvių ir kiaulienos (taukų ir/arba mėsos), išpopuliarėjo tarp baltarusių kaip labai skanus, įperkamas ir sotus patiekalas.
Štai kaip jį paruošti:

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
