Sekite mus Facebook'e!
Bulviniai blynai su mėsa – kruopštus ir skanus patiekalas, kuriame švelni bulvių tešla derinama su sultingu mėsos įdaru.
Kai kuriuose Ukrainos ir Baltarusijos kaimuose tokie blynai buvo ruošiami didelėms šeimos šventėms, įskaitant vestuves
.
Įdomu tai, kad mėsos įdaras kartais būdavo pakeičiamas grybais arba kopūstais, ypač kai reikėdavo ką nors paruošti pasninkaujantiems.
Sovietmečiu šie blynai dažnai buvo gaminami iš anksto ir užšaldomi. Tada juos buvo galima greitai pašildyti ant keptuvės arba orkaitėje, jie beveik nesiskyrė nuo šviežiai iškeptų
. Bulvinius blynus su mėsa geriausia patiekti su grietinės arba česnakiniu padažu. Jie taip pat dera su raugintais kopūstais, marinuotais agurkais arba lengvomis daržovių salotomis.
Bulvinių blynų ingredientai:
- Bulvės – 380 g;
- Pienas – 370 ml;
- Miltai – 140 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Druska – 1 šaukštelis;
- ciberžolės – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – 1 šaukštelis;
- krapai ir petražolės – 30 g;
- Sviestas – 20 g.
„Mėsos” įdaro ingredientai:
- Ingredientai: svogūnas – 1 vnt;
- Virtos mėsos – 500 g;
- Sviestas – 15 g;
- Sultinys – 4 valg;
- Druska;
- maltų pipirų;
- Džiovinti česnakai.
Pomidorų įdaro ingredientai:
- Pomidorai – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- česnako – 2 skiltelės;
- Kietasis sūris – 30 g.
Sūrio įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškės sūris – 100 g;
- Agurkas – 2 vnt.
Bulvinių blynų paruošimas:
Supjaustykite nuluptas bulves mažais kubeliais, užpilkite 300 ml pieno, susmulkinkite panardinamuoju trintuvu. Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, ciberžolės, džiovintų česnakų, persijokite miltus ir suplakite masę
panardinamuoju mikseriu arba išmaišykite plaktuvu
.
Į tirštą tešlą įpilkite 70 ml pieno, galite įpilti daugiau. Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus.
Susmulkinkite petražoles ir krapus ir supilkite juos į tešlą.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir kepkite blynelius iš abiejų pusių.
Mėsos įdarui svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje iki auksinės spalvos augaliniame aliejuje.
Virtą mėsą
supjaustykite mažais gabalėliais
, sudėkite juos kartu su svogūnais ir pakepinkite kartu. Faršą pasūdykite ir papipirinkite, sudėkite džiovintus česnakus, sviestą ir sultinį
. Mėsos faršą troškinkite porą minučių ir atvėsinkite.
Pomidorų
faršui
į
grietinę
įspauskite česnako skilteles per presą
.
Pomidorus smulkiai
supjaustykite
ir sudėkite į grietinę
.
Sūrio įdarui agurką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su var
ške.
Kiekvieną blynelį pripildykite įdaro ir susukite į vamzdelį arba vokelį
.
Gausite aromatingus skanius blynus su mėsos, pomidorų arba sūrio įdaru. Visus blynų variantus galima patiekti pusryčiams ar net ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
