Sekite mus Facebook'e!
Apie bulves mokomės net istorijos pamokose. Ši daržovė tokia svarbi žmogaus gyvenime. Tačiau iš pradžių bulvės nebuvo vertinamos itin palankiai. Europoje jos nebuvo vartojamos iki XIX amžiaus, nors į žemyną buvo atvežtos atradus Ameriką.
Kas sukėlė tokį stiprų nepasitenkinimą bulvėmis?
Problema buvo ta, kad valstiečiai ir paprasti ūkininkai nemokėjo tinkamai valgyti ir ruošti bulvių. Be to, mūsų šalyje egzistavo tradicinės šios daržovės alternatyvos. Valstiečių šeimos valgė ropinius kopūstus ir ropes ir neketino pereiti prie naujai atsiradusios bulvės.
Vienu metu šią daržovę žmonėms primetė didikai.
Šiomis dienomis sunku įsivaizduoti gyvenimą be šios daržovės. Be to, yra šimtai nebrangių būdų ją paruošti. Parodysime jums vieną sočią bulvių blynų versiją.
Bulvių blynų ingredientai:
- svogūnai – vnt.;
- majonezas — 3 arb. šaukšteliai;
- bulvės – 6 vnt.;
- česnakas – 2 gvazdikėliai;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- sūris – 100 g;
- miltai – 3 šaukštai.
Bulvių blynų kepimas:
Išvirkite porą kiaušinių kietai, tada atvėsinkite ir nulupkite. Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedais, o nuluptas bulves stambiai sutarkuokite.
Sumaišykite bulves ir svogūnus, įmuškite į mišinį kiaušinį, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite bulvių mišinį, persijokite miltus ir minkykite iki tešlos konsistencijos.
Smulkiai sutarkuokite kietai virtus kiaušinius ir sūrį, sumaišykite su majonezu ir išmaišykite. Į mišinį įmaišykite išspaustas česnako skilteles.

Iš bulvių tešlos suformuokite mažus paplotėlius. Kepkite blynus keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Kai viena pusė apskrus, galite ją apibarstyti sūrio mišiniu. Uždenkite keptuvę bulvių blynais ir troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes.

Lydytas sūris kartu su keptomis bulvėmis duoda gardų rezultatą.

Jei bulvių blynus pabarstysite žolelėmis, jie taps dar pikantiškesni.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


