Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą braškių pyragas paminėtas XVI-XVII a. kulinarijos knygose. Tais laikais braškės buvo prieinamos tik turtingiems žmonėms, todėl braškių desertai buvo laikomi išskirtiniais ir brangiais. Ilgainiui braškės tapo prieinamesnės ir braškių pyragai išpopuliarėjo tarp visų gyventojų sluoksnių.
Skirtingos šalys turi savitas braškių pyragų gaminimo tradicijas
.
Pavyzdžiui, Italijoje braškių pyragas ruošiamas pridedant maskarponės sūrio, o Vokietijoje – naudojant plaktą grietinėlę. In Russia, strawberry cake is often made of sponge cakes with a layer of strawberry jam or confit.
Bake a simple classic strawberry cake
Ingredients
:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 180 g;
- augalinio aliejaus – 60 ml;
- jogurto – 150 g;
- miltai – 250 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g;
- citrinos sultys – 50 ml;
- braškių – 350 g;
- migdolai.
Braškių pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, plakite masę mikseriu, kol kiaušinių masė taps balta. Į kiaušinius supilkite jogurtą ir augalinį aliejų ir išmaišykite
. Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite citrinos sultis, išmaišykite
. Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Pergamentu išklotą formą ištepkite sviestu
, supilkite į ją tešlą su braškėmis ir išklokite paviršių.

Ant pyrago viršaus paskirstykite likusias braškes kartu su migdolų žiedlapiais
. Pyragą kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį braškių pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.

Gausite lengvai paruošiamą švelnų uogų pyragą.
