Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Braškių pyragas. Gaminsiu jį, kol baigsis sezonas: tai geriausias kada nors ragautas pyragas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pirmą kartą braškių pyragas paminėtas XVI-XVII a. kulinarijos knygose. Tais laikais braškės buvo prieinamos tik turtingiems žmonėms, todėl braškių desertai buvo laikomi išskirtiniais ir brangiais. Ilgainiui braškės tapo prieinamesnės ir braškių pyragai išpopuliarėjo tarp visų gyventojų sluoksnių.

Skirtingos šalys turi savitas braškių pyragų gaminimo tradicijas

.

Pavyzdžiui, Italijoje braškių pyragas ruošiamas pridedant maskarponės sūrio, o Vokietijoje – naudojant plaktą grietinėlę. In Russia, strawberry cake is often made of sponge cakes with a layer of strawberry jam or confit.

Bake a simple classic strawberry cake

Ingredients

:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 180 g;
  • augalinio aliejaus – 60 ml;
  • jogurto – 150 g;
  • miltai – 250 g;
  • rauginimo medžiaga – 10 g;
  • citrinos sultys – 50 ml;
  • braškių – 350 g;
  • migdolai.

Braškių pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, plakite masę mikseriu, kol kiaušinių masė taps balta. Į kiaušinius supilkite jogurtą ir augalinį aliejų ir išmaišykite

Rekomenduojame:  Greiti pusryčiai: alternatyva įprastiems sumuštiniams

. Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą. Į tešlą supilkite citrinos sultis, išmaišykite

. Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Pergamentu išklotą formą ištepkite sviestu

, supilkite į ją tešlą su braškėmis ir išklokite paviršių.

Клубничный пирог. Готовлю пока не закончится сезон: вкуснее не пробовала
Nuotrauka: www.youtube.com

Ant pyrago viršaus paskirstykite likusias braškes kartu su migdolų žiedlapiais

. Pyragą kepkite 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Iškepusį braškių pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.

Клубничный пирог. Готовлю пока не закончится сезон: вкуснее не пробовала
Nuotrauka: www.youtube.com

Gausite lengvai paruošiamą švelnų uogų pyragą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *