Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Braškių kisielius be mielių! Labai skanu, išbandykite

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kvašas labai skanus, su ryškiu braškių aromatu, prisotintas šviežių uogų.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

Клубничный квас без дрожжей! Это очень вкусно, попробуйте

braškių, 700 g;

– vandens, 2 l

; – cukraus, apie 100 g pagal skonį

; – neplautų rūgštynių, 20 vnt.

Gaminimo procesas

Uogos nuplaunamos, perpjaunamos pusiau ir supilamos į puodą, užpilamos vandeniu ir pagal skonį įberiama cukraus. Užvirinama

, verdama 5 minutes, nukeliama nuo viryklės, atvėsinama iki šiltos temperatūros.

Šiame etape paragauti cukraus ir, jei jo yra per mažai, įberti daugiau, o jei gėrimas per saldus, įberti citrinos rūgšties pagal skonį.

Gėrimą perkošti, išpilstyti į butelius, į kiekvieną įberti po kelias rūgštynes

.

Sandariai uždarykite dangteliais ir palikite kambario temperatūroje 2-3 dienas, kol prasidės rūgimo procesas.

24 valandoms pastatykite butelius į šaldytuvą

.

Клубничный квас без дрожжей! Это очень вкусно, попробуйте

PatarimasTokią girą galite gaminti visą braškių sezoną ir šiam receptui naudoti ne tik braškes – puikiai tinka visos uogos iš jūsų daržo, o gėrimai gaunasi skanūs ir kvapnūs. Ci svarbiausia – neperplauti rūgštynių, nes tai lemia teisingą fermentacijos procesą ir jums nereikės gaminti rūgpienio ant mielių. Pagal skonį taip pat galite įdėti medaus.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *