Sekite mus Facebook'e!
Bogracz – tai tradicinė vengriška guliašo sriuba, mėgstama daugelyje šalių. Ukrainoje, Užkarpatėje, ji ruošiama su ypatingu skoniu.

Patiekalą galima virti ant viryklės. Gaunasi neįtikėtinai sotus patiekalas iš daržovių, mėsos ir prieskonių. Patiekalui pagaminti imkite:
- 500 g kiaulienos arba veršienos;
- 200 g šonkaulių;
- 50 g taukų;
- 500 g bulvių;
- 2 svogūnų;
- 2 pomidorai;
- 1 pipiras;
- 2 česnako skiltelės;
- 3 šaukštai paprikos;
- ⅓ šaukštelio aitriosios paprikos;
- 1-2 lauro lapai;
- žirnelių kvapiųjų pipirų;
- druskos, pipirų.
Gaminimo procesas:

- Pradedame nuo lašinių kepimo. Juos reikia supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į gilią keptuvę ar katilą storu dugnu. Dedame ant vidutinės ugnies ir kepame, kol susidarys gniužulėliai. Juos reikia surinkti ir ant riebalų toliau virti.
- Ant jo pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Jis turi įgauti auksinę spalvą. Ugnis turi būti vidutinė, kad svogūnai nesudegtų.
- Pabarstykite svogūnus paprika, kad patiekalas įgautų gražią spalvą ir aromatą.
- Mėsą supjaustykite dideliais gabalais ir įmeskite į puodą. Į tą pačią vietą suberkite šonkauliukus. Kepkite, kol atsiras plutelė. Sudėkite ketvirčiais supjaustytus pomidorus ir paprikos žiedus. Galite įdėti morkų, kad skonis būtų sodresnis. Viską užpilkite vandeniu. Jis turi visiškai apsemti produktus. Įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės.
- Bulves supjaustykite kubeliais. Pagardinkite druska ir pipirais. Česnakus išspauskite per presą ir sudėkite į likusias bulves. Išmaišykite. Troškinkite, kol bulvės suminkštės, apie 15-20 minučių.
- Jei norite, kad patiekalas būtų aštrus, įberkite daugiau aitriosios paprikos. Į virimo pabaigą įberkite smulkintų petražolių ir pagardinkite aromatu. Paragaukite patiekalo skonį, jei reikia, pakoreguokite.
- Palikite patiekalą 15 minučių pastovėti po dangčiu.

Patiekite su šviežia duona arba skrebučiais. Ši tiršta, soti sriuba yra idealus patiekalas šaltuoju metų laiku. Jis sušildys ir suteiks namų šilumos bei jaukumo atmosferą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
