Sekite mus Facebook'e!
Plikyti obuolių blynai dažnai buvo patiekiami mokyklų valgyklose, o jų skonis įsiminė ilgiems metams. Deja, geraširdės virėjos mums pietų nebegamina, o norint atgaivinti buvusius prisiminimus, reikia išbandyti keliolikos apylinkės kavinių ir kepyklėlių pasiūlymus. O mes nusprendėme papasakoti apie receptą iš anų laikų knygos. Gausite tikrų SSRS blynų.
Būtinai pabandykite šį rududu skanėstą paruošti savo virtuvėje.
Ingredientai: 1:
- Miltai 1 kg;
- sausų mielių 10 g;
- obuolių 100-200 g;
- vienas kiaušinis
- 1 kg pieno;
- cukraus 20 g;
- druskos 10 g;
- augalinis aliejus 30-50 g.
Paruošimas:
Į gilų indą supilkite pieną, suberkite sausas mieles, cukrų, druską. Supilkite augalinį aliejų. Čia pat įmuškite vieną vištos kiaušinį. Išmaišykite plaktuvu. Supilkite miltus ir rankomis išmaišykite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir keliose vietose pradurkite peiliu. Palikite šiltoje vietoje, kol 1 pakils, tai yra apie 30-40 minučių. Tada išminkykite ir palikite iki 2-ojo pakilimo, tai yra apie 20-30 minučių.
Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite šiaudeliais arba mažais kubeliais
.
Vaisius sumaišykite su tešla ir išmaišykite. Palikite dar 15 min.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant viryklės. Kad kiekvienas fritas būtų papildomai apteptas aliejumi, kiekvieną kartą įmerkite šaukštą į stiklinę augalinio aliejaus ir suberkite nedidelį kiekį tešlos. Kiekvieną gaminį kepkite iš abiejų pusių po 1-2 minutes.
Lėkštės paruoštos! Gero apetito.
