Sekite mus Facebook'e!
Dėl lengvo tešlos paruošimo (tik verdantis vanduo) „blyneliai“ išeina tiesiog stebuklingi. Jie neįtikėtinai purūs, subtilūs, ploni ir nėriniuoti, su mažyčiais burbuliukais! Blyneliai iškepa akimirksniu ir lengvai apverčiami. Apskritai dirbti su šia tešla yra vienas malonumas. Išbandykite šį receptą; nesigailėsite!

Ingredientai
- 1 stiklinė kefyro
- 150 g miltų
- 1 kiaušinis
- 1/3 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1 valg. šaukštas augalinio aliejaus
- 0,5 puodelio verdančio vandens
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
Receptas
Kruopščiai sumaišykite kefyrą, kiaušinius, cukrų, druską ir miltus. Į verdantį vandenį įberkite sodos, greitai išmaišykite ir supilkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite. Kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje.
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

