Kas buvo anksčiau – blyneliai ar bulvytės? Šį klausimą užduoda viso pasaulio gastronomai. Ginčas dėl blynų ir blynelių vis dar verda, nes tiksli šių patiekalų kilmė nežinoma. Žinome, kad pirmieji slavų blynai labiau priminė blynus, nes buvo purūs ir nedideli. Tada tiesiog nebuvo patogių keptuvių, todėl plonų blynų kepimo menas buvo sunkiai įvaldomas
. Vėliau žmonės pradėjo kepti plonus blynus, maždaug X amžiuje. Pasirodo, blyneliai buvo ankstesni už blynus. Tačiau tada žmonės nemanė, kad blynai – tai maži apskrudę blyneliai
. Dabar viskas paprasčiau. Purius ir skanius blynelius galite pasigaminti net be mielių. Papasakosime, kaip pasigaminti blynelius be mielių ir kiaušinių.
Ingredientai lietiniams:
- Kefyras – 250 ml;
- geriamosios sodos – ½ šaukštelio;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 140 g.
Kepinių paruošimas:
Į šiltą kefyrą supilkite sodą, palaukite, kol sureaguos. Būtinai tai darykite šiltame kefyre, taip reakcija vyks greičiau.
Į kefyrą supilkite cukrų, druską, dalimis suberkite miltus ir trumpai išminkykite, atsikratykite gumuliukų
.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite porcijas
kepinių. Kai tik kepiniai apskrus, apverskite juos į kitą pusę. Tuo pat metu nepalikite tešlos stingti ir daugiau nemaišykite, kad gautųsi purios bulvytės.
Rezultatas – paprastos bulvytės be kiaušinių ir mielių.
Prie jų galima pridėti bet kokio priedo – grietinės ir sutirštinto pieno.