Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Blynai geresni nei spurgos. Visas kalnas skanių pusryčių per 10 minučių.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta blynų. Tai gardus saldus pyragėlis, kuris puikiai dera su saldžiais ar pikantiškais padažais.

Nuo senų laikų blynai gerokai modernėjo, o receptai tapo įdomesni. Yra daug būdų, kaip iškepti blynus, įskaitant purių blynų ir pyragaičių su įdaru kepimo būdą.

Šis patiekalas mūsų šalyje plačiai gaminamas maždaug nuo X amžiaus. Manoma, kad blynai savo pavadinimą gavo iš pagonių dievo Lados. Siekiant paspartinti pavasario, meilės ir klestėjimo meto, atėjimą, šiai deivei buvo kepami blynai. Kuo daugiau kepinių buvo gaminama Ladai, tuo geresni metai būdavo žmonėms.

Blynai buvo kepami įvairiai, ir juos mėgo skirtingos klasės.

Papasakosime apie skanių, purių blynų receptą.

Ingredientai blynams:

  • miltai – 240 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • soda – ½ arb. šaukštelio l.;
  • vištienos kiaušinis – vnt.;
  • kefyras – 250 ml;
  • cukrus — 2 šaukštai. l.

Blynų kepimas:

Į pusę miltų įberkite druskos ir kepimo sodos ir gerai išmaišykite. Į sausą mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir suberkite cukrų. Išplakite ingredientus kartu ir persijokite likusius miltus.

Rekomenduojame:  Aš nebegaminu įprastų pyragėlių. Kinų virėjas pasiūlė skanų receptą: tereikia bulvių, miltų ir kiaušinių.

Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Tešlos gabalėlius sudėkite į keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Dėl to galite gauti purius saldžius blynus.

Tai geras būdas greitai ir be vargo pasigaminti pusryčius.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.