Sekite mus Facebook'e!
Sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta blynų. Tai gardus saldus pyragėlis, kuris puikiai dera su saldžiais ar pikantiškais padažais.
Nuo senų laikų blynai gerokai modernėjo, o receptai tapo įdomesni. Yra daug būdų, kaip iškepti blynus, įskaitant purių blynų ir pyragaičių su įdaru kepimo būdą.
Šis patiekalas mūsų šalyje plačiai gaminamas maždaug nuo X amžiaus. Manoma, kad blynai savo pavadinimą gavo iš pagonių dievo Lados. Siekiant paspartinti pavasario, meilės ir klestėjimo meto, atėjimą, šiai deivei buvo kepami blynai. Kuo daugiau kepinių buvo gaminama Ladai, tuo geresni metai būdavo žmonėms.
Blynai buvo kepami įvairiai, ir juos mėgo skirtingos klasės.
Papasakosime apie skanių, purių blynų receptą.
Ingredientai blynams:
- miltai – 240 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- soda – ½ arb. šaukštelio l.;
- vištienos kiaušinis – vnt.;
- kefyras – 250 ml;
- cukrus — 2 šaukštai. l.
Blynų kepimas:
Į pusę miltų įberkite druskos ir kepimo sodos ir gerai išmaišykite. Į sausą mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir suberkite cukrų. Išplakite ingredientus kartu ir persijokite likusius miltus.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Tešlos gabalėlius sudėkite į keptuvę ir kepkite ant silpnos ugnies iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Dėl to galite gauti purius saldžius blynus.

Tai geras būdas greitai ir be vargo pasigaminti pusryčius.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


