Sekite mus Facebook'e!
Blynai yra pasaulio virtuvės ypatybė. Daugelis Europos šalių kepa blynus ir laiko juos savo tradiciniu maistu. Yra angliškų, azijietiškų, slaviškų ir net amerikietiškų blynų. Kiekviena tauta turi savų gudrybių kepant blynus
. Be receptų skirtumų, visos šalys turi su blynais susijusių tradicijų. Pavyzdžiui, Anglijoje rengiamos blynų lenktynės. Jos rengiamos jau kelis šimtmečius. Lenktynių tikslas – greitai įveikti distanciją su blynų keptuve. Šiuo atveju keptuvėje bus blynas, kurį reikia nuolat apversti
. Papasakosime, kaip kepti blynus 2 in 1 per Užgavėnes.
Blynų ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pienas – 200 ml;
- Verdantis vanduo – 200 ml;
- Miltai – 130 g;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Sviestas – 2 šaukštai;
- Druska – 1/4 šaukštelio.
Blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite šiltą pieną, persijokite miltus. Į mišinį supilkite cukrų ir druską
. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į pagrindinę produktų masę, išminkykite vientisą tešlą be gumuliukų. Į tešlą supilkite verdantį vandenį, dar kartą išmaišykite
. Keptuvę patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir gerai įkaitinkite. Įpilkite į keptuvę samtį tešlos ir apkepkite blyną iš abiejų pusių.
Galite sumaišyti grietinę su uogiene ir šiuo įdaru aptepti blynus.
Gausite saldžius desertinius blynus.
