Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai yra viso pasaulio lobis. Unikalių šio pyrago receptų yra ne tik NVS šalyse, bet ir Europoje bei Amerikoje. JAV šalies vystymosi aušroje obuolių pyragaičiai buvo tiesiog vienintelis desertas
. Kartais žmonės miestuose išgyveno tik dėl visur augančių obuolių. Pyragai buvo gaminami iš obuolių ir minimalaus kiekio tešlos. Tokių kepinių nebuvo galima pavadinti labai saldžiais. Ji buvo svarbi norint pasisotinti artėjančiai darbo dienai.
Dabar obuolių pyragas yra tikras desertas
.
Paruoškime paprastą švelnų obuolių pyragą.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 220 g;
- sviestas – 120 g;
- pienas – 250 ml;
- miltai – 270 g;
- raugas – 8 g;
- obuoliai – 2 vnt;
- šokolado dražė – 1 vnt.
Obuolių pyrago paruošimas:
Ištepkite kepimo formą 20 g sviesto, paviršių pabarstykite 20 g miltų. Į dubenį įmuškite kiaušinius
, supilkite granuliuotą
cukrų, plakite masę, kol ištirps smėlio grūdeliai
. Ištirpinkite sviestą, supilkite jį kartu su pienu į kiaušinių masę. Palaipsniui į mišinį supilkite miltus, plaktuvu užminkykite tirštą tešlą. Į tešlą suberkite kepimo miltelius ir toliau minkykite.
Dalį tešlos supilkite į formą, paskirstykite ją po paviršių. Obuolius padalykite plonais griežinėliais
, uždenkite juos tešla
ir obuolių sluoksnį užpildykite antrąja tešlos dalimi
.
Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Pyragas paprastas, nebrangus, tačiau skanus ir saldus.
Jo paruošimas neužims daug laiko.
