Sekite mus Facebook'e!
Šokoladinis pyragas – tikras skanėstas. Jis paruošiamas per kelias minutes. Jis drėgnas ir aromatingas. Sunku net pavadinti jį pyragu. Tai tikras pyragas. Papuoškite jį kremu ir nuostabus desertas paruoštas.

Produktų sąrašas paprastas:
- 400 g miltų;
- 400 g cukraus;
- 1 šaukštelis kepimo sodos;
- 50 g kakavos;
- 2 šaukštai pieno arba vandens;
- 150 ml augalinio aliejaus;
- 2 šaukštai acto;
- vanilino;
- žiupsnelis druskos.
Į cukrų suberkite vaniliną, persijokite miltus ir supilkite kakavą. Kruopščiai išmaišykite. Į mišinį supilkite pieną arba vandenį, augalinį aliejų ir atsargiai išmaišykite. Suberkite sodą, dar kartą išmaišykite ir supilkite actą. Po jo taip pat reikėtų išmaišyti.

Paimkite patogią kepimo formą, išklokite ją pergamentu ir supilkite į ją tešlą. Dėkite ją į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių. Paruoštumą patikrinkite iešmeliu.
Išimkite pyragą, duokite jam atvėsti. Tada galite papuošti: užpilkite ištirpinto šokolado, pabarstykite kakava arba aptepkite uogiene.

Galite padalyti į pyragaičius, paruošti mėgstamą kremą ir sukomplektuoti gardų tortą. Puikus variantas: konservuotos vyšnios su kremu. Ant viršaus – glajus, migdolų žiedlapiai. Tokį tortą galima drąsiai dėti ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
