Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Beveik romėniška pica, bet visai be tešlos. Įdaras yra apačioje, o sūris – viršuje.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienintelis tradicinės picos trūkumas yra tešla, kuri karštoms dienoms yra per kaloringa. Parodysime, kaip namuose pasigaminti sultingą ir kvapnią picą visai be jos, į pagrindą įmaišant visą įdarą – mėsą, daržoves ir šiek tiek žalumynų. Be to, daržovės pirmiausia kepamos iki pusės išvirimo, kad išsaugotų spalvą ir tekstūrą, ir tik tada sumaišomos su malta mėsa ir prieskoniais. Pica kepama su pomidorais ir galiausiai pabarstoma sūriu bei žalumynais, kad plutelė būtų apetitiška ir būtų papildomo skonio.

Sudedamosios dalys:
vištienos mėsa maltai mėsai – apie 1 kg (geriau maltą mėsą pasigaminti patiems iš visos vištienos skerdenos)
morkos 250 g
svogūnai 250 g
baltųjų kopūstų 500 g
paprika 200 g
česnako 3-4 skiltelės
pomidorų 300 g
kietasis sūris 130–150 g
augalinis aliejus kepimui
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
šviežių žolelių (krapų, žalųjų svogūnų) patiekimui

Paruošimas:

Paruoškite maltą vištieną arba imkite jau paruoštą. Daržoves – svogūną, morką, kopūstą ir papriką – supjaustykite juostelėmis. Svogūną ir morką kepkite augaliniame aliejuje, kol pusiau išvirs, tada sudėkite kopūstą ir papriką, troškinkite po dangčiu, kol suminkštės, neperdžiovindami.

Rekomenduojame:  Pigiausia žuvis bus skanesnė už lašišą ir upėtakį. Šį receptą jau naudoja visi mano draugai

Galiausiai suberkite tarkuotą česnaką ir prieskonius, išmaišykite ir troškinkite daržoves atidarytu dangčiu, kol iškeps. Leiskite daržovėms šiek tiek atvėsti ir sumaišykite jas su malta mėsa, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Mišinį sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos, tolygiai paskleiskite.

Ant viršaus uždėkite plonus pomidorų griežinėlius ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Išimkite troškinį, atsargiai nupilkite sulčių perteklių, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.