Sekite mus Facebook'e!
„Lulia kebab” yra populiarus mėsos patiekalas, kilęs iš Kaukazo ir Vidurinės Azijos tautų kulinarinių tradicijų. Tai skanėstas, išpopuliarėjęs ne tik šiuose regionuose, bet ir daugelyje pasaulio šalių, įskaitant Rusiją, Turkiją, Iraną ir kt.
Žodis „lulia” gali būti susijęs su persiškuoju „kebab”, kuris reiškia „ant atviros ugnies kepta mėsa”. Pasak legendos, ši kebabo rūšis atsirado dėl poreikio greitai ir lengvai paruošti mėsą, naudojant paprastus ingredientus ir minimalias pastangas. Iš pradžių patiekalas buvo gaminamas iš ėrienos arba jautienos, tačiau ilgainiui imta naudoti ir kitų rūšių mėsą.
Sudedamosios dalys:
- Kiauliena – 700 g;
- Vištienos krūtinėlė – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
- Bazilikas – 1 šaukštelis;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio.
Paruošimas:
Sumaišykite kiaulieną ir vištieną, prie jų supjaustykite svogūną, pertrinkite blenderiu. Į mišinį supilkite rūkytą papriką, bazilikus, druską ir juoduosius pipirus ir
visus ingredientus gerai išmaišykite
.
Mėsytę plakite 5-7 min.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir iš maltos mėsos formuokite dešreles. Dėkite dešreles ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Lula kebabą geriau patiekti su marinuotais svogūnais, žolelėmis ir pitos duona. Taip šis patiekalas taps dar sotesnis ir skanesnis.
