Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bet kuri šeimininkė iš pirmo karto viską padarys teisingai. Sultingas ir skanus lulia kebabas keptuvėje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Lulia kebab” yra populiarus mėsos patiekalas, kilęs iš Kaukazo ir Vidurinės Azijos tautų kulinarinių tradicijų. Tai skanėstas, išpopuliarėjęs ne tik šiuose regionuose, bet ir daugelyje pasaulio šalių, įskaitant Rusiją, Turkiją, Iraną ir kt.

Žodis „lulia” gali būti susijęs su persiškuoju „kebab”, kuris reiškia „ant atviros ugnies kepta mėsa”. Pasak legendos, ši kebabo rūšis atsirado dėl poreikio greitai ir lengvai paruošti mėsą, naudojant paprastus ingredientus ir minimalias pastangas. Iš pradžių patiekalas buvo gaminamas iš ėrienos arba jautienos, tačiau ilgainiui imta naudoti ir kitų rūšių mėsą.

Sudedamosios dalys:

  • Kiauliena – 700 g;
  • Vištienos krūtinėlė – 500 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • Rūkyta paprika – 1 šaukštelis;
  • Bazilikas – 1 šaukštelis;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio.

Paruošimas:

Sumaišykite kiaulieną ir vištieną, prie jų supjaustykite svogūną, pertrinkite blenderiu. Į mišinį supilkite rūkytą papriką, bazilikus, druską ir juoduosius pipirus ir

visus ingredientus gerai išmaišykite

.

Mėsytę plakite 5-7 min.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir iš maltos mėsos formuokite dešreles. Dėkite dešreles ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Rekomenduojame:  Suomiško stiliaus marinuoti agurkai. Puikūs traškūs agurkai žiemai

Получится у любой хозяюшки с первого раза. Сочный и вкусный люля-кебаб на сковороде

Lula kebabą geriau patiekti su marinuotais svogūnais, žolelėmis ir pitos duona. Taip šis patiekalas taps dar sotesnis ir skanesnis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *