Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Beprotiškai skani nugarinė: mėsa tirpsta burnoje, o visas skonis slypi specialiame marinate! Išbandytas ir patikrintas receptas, kuris jums patiks

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra daugybė blauzdų kepimo receptų, tačiau man šis patinka iš visų. Iš jo gaunamas minkštas, švelnus ir sultingas sprandinės kepsnys.

Jums reikės:

  • Reikės: 2 kiaulienos sprandinės (po 1150 g);
  • 4 valgomųjų šaukštų garstyčių;
  • 2 valgomųjų šaukštų medaus;
  • 1 šaukštelio citrinos arba kmynų;
  • ½ šaukštelio druskos.

Paruošimas:

Nuplaukite kumpį po šaltu vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Peiliu atsargiai nušveiskite nešvarumus nuo odos. Nudeginu pačius ilgiausius šerius. Gausite švarų kauliuką.

Dedu kastinį į puodą, pasūdau, pabarstau kmynais arba žiurke. Viską užpilu šaltu vandeniu ir uždegu degiklį. Kai mėsa užverda, sumažinu kaitrą iki minimalios ir palieku pusantros valandos. Proceso metu gali tekti apversti kugelį.

Prieš nukeldamas mėsą nuo ugnies, pradedu ruošti padažą. Po jo mėsa būna rauginta ir minkšta. Garstyčias sumaišau su medumi. Viską gerai išmaišau šakute. Konsistencija būna gera.

Paruoštą nugarinę išimam iš sultinio, palaukiam, kol atvės. Prieš patiekiant jį užpilu padažu. Sunaudoju jį visą. Šepetėliu jį tolygiai paskirstau po visą paviršių, net po kaulus. Nereikia laukti, kol mėsa įsigers.

Rekomenduojame:  Skanus prie arbatos be cukraus ir miltų. Naudingi sausainiai iš minimalių produktų: labai paprastas receptas

Dabar pradėkime kepti. Tam reikia rankovės. Riebalai neskris į skirtingas puses ir nereikės be reikalo plauti.

Rankovė neturėtų glaudžiai priglusti prie mėsos. Padarykite joje skylučių, kad galėtų išeiti garai. Mėsą sudėjau ant kepimo skardos ir valandai įkišau į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Lentyna turėtų būti žemesnio nei vidutinio lygio.

Praėjus nurodytam laikui, rankovę perpjaukite, kad gautųsi rusva plutelė. Jos užtenka 15 minučių. Temperatūrą reikėtų šiek tiek pakelti, 5 laipsniais.

Paruoštas patiekalas bus minkštas, švelnus, lengvai atsiskiriantis nuo kaulo. Net oda bus minkšta. Jį galima valgyti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *