Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Bene geriausia tešla beliašams ir pirožkams. Beliašai ant kefyro per 15 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Viena iš pagrindinių visų pyragų sudedamųjų dalių yra tešla. Tai svarbus bet kokio kepimo aspektas, dėl kurio įdaras gali būti skanesnis ir sultingesnis

. Aromatingus ir minkštus pyragus mėgsta apie 70 % žmonių. Dėl šios priežasties virėjai ir kepėjai nuolat bando išrasti tobulos minkštos tešlos kepimui formulę

. Papasakosime, kaip iš minkštos purios tešlos galima pasigaminti skanių pyragų.

Tešlos mėsos pyragėliams ingredientai:

  • kefyras – 400 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – valgomasis šaukštas;
  • druskos – šaukštelis;
  • sviesto – 60 g;
  • raugo – 1,5 šaukštelio;
  • miltai – 700 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • maltos mėsos – 550 g;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Mėsos paplotėlių paruošimas:

Kiaušinius su cukrumi ir druska reikia suplakti atskirame dubenyje ir paruošti tešlą. Ištirpinti sviestą, kartu su kefyru sudėti produktus į kiaušinių masę, išmaišyti

. Į kiaušinių masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais

.

Rankomis užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą, palikite ją 15 min. po maistine plėvele.

Rekomenduojame:  Tortas "Juodasis princas". Paprastas receptas su kefyru

Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su

malta

mėsa. Nepamirškite faršo pasūdyti, tešlą padalykite į 4 lygias dalis, kiekvieną dalį dar padalykite į 5 dalis.

mažų dalių suformuojamos

nedidelės gumuliukų formos

– 20.

Įdaras taip pat suformuojamas į nedidelius gumuliukus. Iš tešlos gabalėlių iškočiokite plonas 7 cm skersmens tortilijas. Į kiekvieną plokštainį įdėkite po rutuliuką maltos mėsos ir užkimškite įdarą tešloje kaip maišelį.

Пожалуй, лучшее тесто для беляшей и пирожков. Беляши на кефире за 15 минут

Maišelį su įdaru lengvai suspauskite, kad jis būtų šiek tiek suplotas. Keptuvėje įkaitinkite 200 ml augalinio aliejaus ir kepkite paplotėlius ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Пожалуй, лучшее тесто для беляшей и пирожков. Беляши на кефире за 15 минут

Rezultatas – į beliašus panašūs purūs paplotėliai.

Пожалуй, лучшее тесто для беляшей и пирожков. Беляши на кефире за 15 минут

Tešla minkšta, o įdaras viduje sultingas.

Пожалуй, лучшее тесто для беляшей и пирожков. Беляши на кефире за 15 минут

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *