Sekite mus Facebook'e!
Viena iš pagrindinių visų pyragų sudedamųjų dalių yra tešla. Tai svarbus bet kokio kepimo aspektas, dėl kurio įdaras gali būti skanesnis ir sultingesnis
. Aromatingus ir minkštus pyragus mėgsta apie 70 % žmonių. Dėl šios priežasties virėjai ir kepėjai nuolat bando išrasti tobulos minkštos tešlos kepimui formulę
. Papasakosime, kaip iš minkštos purios tešlos galima pasigaminti skanių pyragų.
Tešlos mėsos pyragėliams ingredientai:
- kefyras – 400 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – šaukštelis;
- sviesto – 60 g;
- raugo – 1,5 šaukštelio;
- miltai – 700 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- maltos mėsos – 550 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Mėsos paplotėlių paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi ir druska reikia suplakti atskirame dubenyje ir paruošti tešlą. Ištirpinti sviestą, kartu su kefyru sudėti produktus į kiaušinių masę, išmaišyti
. Į kiaušinių masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais
.
Rankomis užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą, palikite ją 15 min. po maistine plėvele.
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su
malta
mėsa. Nepamirškite faršo pasūdyti, tešlą padalykite į 4 lygias dalis, kiekvieną dalį dar padalykite į 5 dalis.
Iš
mažų dalių suformuojamos
nedidelės gumuliukų formos
– 20.
Įdaras taip pat suformuojamas į nedidelius gumuliukus. Iš tešlos gabalėlių iškočiokite plonas 7 cm skersmens tortilijas. Į kiekvieną plokštainį įdėkite po rutuliuką maltos mėsos ir užkimškite įdarą tešloje kaip maišelį.
Maišelį su įdaru lengvai suspauskite, kad jis būtų šiek tiek suplotas. Keptuvėje įkaitinkite 200 ml augalinio aliejaus ir kepkite paplotėlius ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Rezultatas – į beliašus panašūs purūs paplotėliai.
Tešla minkšta, o įdaras viduje sultingas.
