Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas tinka visoms progoms, o jo skonis sužavės net ir išrankiausią žmogų.

Gaminkite pagal šį receptą ir pasidalykite savo atsiliepimais.
Bandelės be tešlos su įdaru
1. Nulupkite ir nuplaukite bulves, supjaustykite jas mažais kubeliais ir sudėkite į atskirą dubenį.

2. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais.

3. Panašiai supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

4. Iš anksto paruoškite maltą mėsą.

5. Į gilų, storasienį keptuvę supilkite augalinį aliejų ir leiskite jam gerai įkaisti.
6. Į keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Nepamirškite pamaišyti!

7. Tada sudėkite maltą mėsą, viską gerai išmaišykite ir kepkite.

8. Į gautą mišinį įdėkite agurką, viską gerai apkepkite ir išmaišykite.

9. Tada sudėkite bulves, česnaką ir prieskonius pagal skonį (čili pipirus, sausą adžiką, khmeli-suneli, rūkytą papriką ir kt.).
10. Įpilkite vandens ir troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies.

11. Išvyniokite lavašą ir kiekvieną aptepkite lydytu sviestu.
12. Ant pitos duonos uždėkite 1/3 įdaro ir išlyginkite plonu sluoksniu. Jei norite, užberkite sūrio ir susukite į tvirtą ritinėlį.

13. Tą patį padarykite su likusiu įdaru ir lavašu.
14. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir aptepkite trynio ir jogurto (pieno) mišiniu.
15. Pabarstykite bandeles sezamo sėklomis ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

16. Kiekvieną ritinį aptepkite sviestu ir supjaustykite porcijomis.

Laikas padengti stalą ir pakviesti šeimą. Išbandykite šį unikalų patiekalą. Kaip matote, jį labai lengva paruošti.

Skanaus! Ar patiko šis receptas? Paspauskite „patinka“ ir užsiprenumeruokite kanalą.
Ingredientai
- 400 g bulvių,
- 4 marinuoti agurkai,
- 2 svogūnų galvutės,
- 300 g maltos mėsos,
- 50 ml augalinio aliejaus,
- 2 skiltelės česnako,
- 3 lavašai,
- tarkuoto sūrio pagal skonį (nebūtina),
- 1 kiaušinis,
- 1 valgomasis šaukštas jogurto (pieno)

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


