Sekite mus Facebook'e!
Varškės apkepas – vienas mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų, kuriame dera paprastas paruošimas ir turtingas skonis. Tai švelnus, orus, saikingai saldaus skonio desertas, ypač išpopuliarėjęs rusų virtuvėje.
Varškės apkepas ne tik skanus, bet ir sveikas, nes varškė yra aukštos kokybės baltymų, kalcio ir kitų svarbių mikroelementų šaltinis. Todėl varškės apkepas yra puikus pasirinkimas tėvams, norintiems savo vaikus aprūpinti visaverte mityba
. Varškės apkepo gaminimui paprastai nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl jis prieinamas net pradedantiesiems kulinarams.
Varškės apkepą galima patiekti ir pusryčiams, ir desertui, jis tinka su medumi, uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: varškė – 700 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 5 šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 20 g;
- manų kruopos – 4 valgomieji šaukštai;
- cukrus – 3 valg. šaukštai;
- Sultenės – 70 g;
- Druska -1/4 šaukštelio;
- romo – 4 lašai.
Varškės apkepo paruošimas:
Sumaišykite sausą varškę su vaniliniu cukrumi, grietine, manų kruopomis. Kiaušinius padalyti į trynius ir baltymus, trynius supilti į varškę, į ją įpilti romo
. 10 min. palaikyti verdančiame vandenyje, po to nusausinti ant rankšluosčio
.
Visus varškės ingredientus sumaišykite, suplakite panardinamuoju mikseriu
. Supilkite sultenes į varškės masę, išmaišykite. Į baltymus supilkite cukrų ir druską, išplakite mikseriu iki purių minkštų viršūnių. Supilkite
baltymus į varškės masę, atsargiai sumaišykite ingredientus. Kepimo formą ištepkite sviestu, lengvai pabarstykite manų kruopomis
. Varškės masę supilkite į formą, išsklaidykite paviršiuje. Masės viršų patepkite grietine, kepkite 160 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Rezultatas – skanus ir minkštas varškės apkepas.
Paruošimą galima patikrinti pirštu, šiek tiek paspaudžiant viršų. Troškinio viršus turi būti tvirtas, ne skystas.
