Sekite mus Facebook'e!
Varškės glaistyti varškės pyragaičiai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių pieno desertų, kuriame varškės nauda derinama su sodriu šokolado skoniu. Šis gaminys atsirado sovietmečiu ir greitai išpopuliarėjo dėl švelnios tekstūros, saldaus kreminio skonio ir patogaus formato.
Sūrio pagrindą sudaro varškės masė, kuri gali būti klasikinė arba su priedais: vanile, kondensuotu pienu, kakava, riešutais, vaisiais, uogomis ar karamele.
Ant viršaus sūris padengiamas plonu šokolado glazūros sluoksniu, jis suteikia jam būdingo traškumo ir sodraus skonio
.
Papasakosime, kaip pasigaminti naminę sūrio versiją
.
Ingredientai: 1:
- varškės sūris – 600 g;
- cukraus pudros – 80 g;
- sviestas – 100 g;
- kondensuotas pienas – 60 g;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- šokolado – 200 g;
- augalinis aliejus – 30 ml.
Varškės varškės paruošimas:
Varškę sumaišykite su cukraus pudra, kondensuotu pienu ir sviestu, supilkite į masę vanilinį cukrų ir kruopščiai sutrinkite trintuvu
. Masę sudėkite į formeles ir palikite šaldytuve 3-4 val.
Ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su augaliniu aliejumi. Kiekvieną sūrį panardinkite į šokolado masę ir ištraukite šakute.
Palikite sūrelius ant pergamento, kol šokolado danga sustings.
Tai skanūs naminiai sūreliai, kuriuos taip pat galima gaminti su kokosais, riešutais, virintu sutirštintu pienu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
