Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Barbariškų obuolių ir saldainių uogienė – pasigaminkite ją ir tikrai nesigailėsite!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų šeima labai mėgsta obuolių uogienę. Prisimenu, kaip vasarą močiutė visada ją gamindavo pagal savo slaptą receptą.

Žinoma, vėliau ji man papasakojo apie visas šio obuolių stebuklo gaminimo subtilybes. O šiandien noriu jomis pasidalyti su jumis, nes ši uogienė tikrai verta jūsų dėmesio.

Norėdami paruošti gardžią obuolių uogienę, turite paimti:

  • Obuolių tiek, kad pripildytų 3 litrų talpos stiklainius;
  • saldainių „Barbaris” – 100 gr;
  • cukraus – 1 kg; acto – 1 valgomasis šaukštas.

Uogienės gaminimo procesas:

Nuo obuolių pašalinkite odelę ir supjaustykite gabalėliais. Rinktis rūgščią ar saldžią obuolių veislę nėra labai svarbu, tačiau man labiau patinka, kai uogienėje yra rūgštelės.

Supjaustytus obuolius užbarstykite cukrumi. Palikite juos ant stalo 12 valandų. Tada uždėkite ant viryklės ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Po to į masę sudėkite saldainius „Barbaris” ir virkite dar 10 minučių. Būtinai masę išmaišykite.

Tada įpilkite vieną šaukštą acto ir po poros minučių išjunkite. Supilkite uogienę į sterilius stiklainius, užsukite ir palikite visiškai atvėsti po antklode.

Rekomenduojame:  Pica iš skystos tešlos. Mane nustebinęs receptas - greitas ir skanus

Ši uogienė gaunasi labai skani, todėl dažnai ją naudoju kaip pyragų ar tortų įdarą.

Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *