Sekite mus Facebook'e!
Blynai populiarūs daugelyje kultūrų ir šalių. Kiekviena šalis turėjo savų šio patiekalo gaminimo ypatumų.
Laikui bėgant blynų receptai keitėsi ir tobulėjo. Į tešlą buvo dedama įvairių ingredientų, pavyzdžiui, vaisių, uogų, riešutų ir prieskonių. Tai leido sukurti daug naujų skonių ir derinių. Pavyzdžiui, amerikietiški blynai. Tai stori ir purūs blynai, kurie gaminami su pienu ir kepami ant sausos keptuvės be aliejaus.
taip pat yra švediški Ragmurkas
.
Tai keptuvėje su dideliu kiekiu sviesto kepami blyneliai, patiekiami su uogiene, medumi arba uogomis. Norvegų lefse – tai plonos bulvių bulvytės, patiekiamos su sviestu, sūriu arba
grietine. gaminkime bananų bulvytes
.
Ingredientai: bananai, bananai, bananai, bananai, bananai, bananai, bananai:
- Bananai – 3 vnt;
- jogurtas – 250 g;
- kiaušinis – vnt;
- druska – 2 g;
- cukraus – 60 g;
- rauginimo medžiaga – 6 g;
- miltai – 300 g.
Kepinių su bananais paruošimas:
Į masę įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, išmaišykite
.
Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite šiek tiek tirštą tešlą
.
Palikite tešlą 10 minučių uždengtą, tada perkelkite ją į konditerinį maišelį.
Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi dekite nedideles tešlos porcijas
.
Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Dėkite bulvytes ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius. Tai neįprasti bananų paplotėliai.
