Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Baku pyragas iš 80-ųjų: jį paruošti lengviau, nei atrodo. Įspūdingas riešutų pyragas iš nebrangių produktų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Baku” pyragas su riešutais – tikras gastronomijos šedevras, įkvėptas rytietiškų konditerijos tradicijų. Išskirtinis jo bruožas – daugiasluoksnė struktūra, kai kiekvienas pyragas kruopščiai išmirkytas ir įdarytas riešutais: graikiniais, lazdyno ar migdolų riešutais.

Kartu su sviestu arba kondensuota grietinėle riešutai atsiskleidžia ypač ryškiai, suteikdami desertui sodrų skonį ir aromatą.

Svarbiausia šiame pyrage – pusiausvyra: biskvito minkštumas, riešutų traškumas ir švelnus grietinėlės saldumas. Toks desertas ne tik įspūdingai atrodo ant šventinio stalo, bet ir idealiai tinka tiršto, sodraus skonio mėgėjams.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • cukraus – 200 g;
  • malti graikiniai riešutai – 130 g;
  • miltai – 130 g;
  • sviestas – 50 g;
  • rauginimo medžiagos – 1 valgomasis šaukštas;
  • vanilinio cukraus – 10 g.

Kremo ingredientai:

  • sutirštintas pienas – 360 g;
  • sviestas – 200 g;
  • kakavą.

Baku pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite iki purumo. Į kiaušinių masę supilkite vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, sudėkite sviestą

Rekomenduojame:  Universali tešla koldūnams ir virtinukams. Skanių naminių koldūnų receptas

, supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą

.

Į tešlą suberkite smulkintus graikinius riešutus, išmaišykite ir

½ tešlos sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą. Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-17 minučių. Panašiai iškepkite ir antrąją tešlos dalį.

Kremui išsukite sviestą ir kondensuotą pieną, pagal skonį įberkite vanilinio cukraus. Biskvitus padalykite į kelias pluteles, iš viso turėtumėte gauti 4.

Kiekvieną plutelę patepkite kremu, sudėkite jas vieną ant kitos. Palikite tortą ant stalo po giliu indu 8 valandoms

. Po 8 valandų torto viršų aptepkite likusiu kremu. Jei norite, torto šonus galite papuošti smulkintais graikiniais riešutais.

Торт Баку из 80-х: готовится проще, чем кажется. Эффектный ореховый торт из доступных продуктов
www.youtube.com

Likusį kremą galima sumaišyti su kakava, masę supilti į konditerinį maišelį ir papuošti tortą įdomiu raštu. Rezultatas – gardžiai subtilus riešutų tortas „Baku”.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *