Sekite mus Facebook'e!
Gaminkite savo artimiausiems žmonėms!

Ingredientai :
2–3 maži baklažanai, apie 200–300 g
40 g graikinių riešutų
1 skiltelė česnako
Druskos ir prieskonių pagal skonį (truputį malto kumino, ½ arb. šaukštelio raudonėlio)
Dėkojame dietinių receptų grupei už receptą
Paruošimas :
Pirmiausia paruoškime baklažanus – tai ilgiausiai paruošiama dalis, visa kita užtruks minutę .
Baklažanus reikia kelis kartus subadyti šakute, sudėti ant kepimo skardos ar kažko kito ir kepti iki 180 *C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
Kai baklažanai iškeps ir suminkštės, išimkite juos, įdėkite į maišelį maždaug penkioms minutėms ir tada nulupkite odelę.
Baklažanų minkštimą, česnaką, prieskonius ir druską sudėkite į trintuvą. Atskirai suberkite kavos malūnėliu sumaltus graikinius riešutus.
Kruopščiai (!) sutrinkite mišinį, kol jis taps pasta.
Jei gerai nesimaišo, įpilkite porą šaukštų švaraus vandens.
Pasiruošę!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
