Sekite mus Facebook'e!
Kotletai būna patys skaniausi ir aromatingiausi, niekas nepasakys, kad jie pagaminti iš daržovių, jų skonis – kaip mėsos. Jei netingėsite ir pagaminsite kvapnų ir aštrų padažą, patiekalas pasirodys aukščiau visų pagyrų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
baklažanų, 500 g;
po 1 pomidorą ir 1 svogūną;
česnakas, 3 skiltelės;
kiaušinis, 1 vnt;
žolelių pagal skonį;
manų kruopos, 3 šaukštai;
kukurūzų dribsniai, 100 g;
kalendros, druskos ir pipirų, prieskonių.
Gaminimo procesas
Baklažanus nulupkite, supjaustykite kubeliais
, sudėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 15 minučių, kol suminkštės. Sudėkite
į sietelį, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
Pomidorus perpjaukite į 2 dalis, išimkite minkštimą ir smulkiai supjaustykite
.
Sumaišykite baklažanus,
svogūnus
, pomidorus, kiaušinį, druską ir pipirus, sudėkite česnaką, prieskonius, žoleles ir manų kruopas
. Išmaišykite ir palikite mišinį 20-30 minučių, kad išbrinktų manų kruopos
.
Patarimas: čia nepakenks ir tarkuotas sūris, tada kotletai taps įdomaus skonio. Jei faršas skystas, įberkite daugiau manų kruopų.
Suformuokite kotletus
, apvoliokite juos smulkintuose kukurūzų dribsniuose arba paprastuose džiūvėsėliuose
. Kepkite iš abiejų pusių.

Kotletus labai skanu patiekti su bulvių koše, šviežių daržovių salotomis, grietinės, česnako, žolelių ir tarkuoto šviežio agurko padažu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


