Sekite mus Facebook'e!
Tokios užkandinės salotos iš baklažanų visada pavyksta, labai skanios ir kvapnios, beveik kaip tikri kebabai, tik daržovių.
Paruošti reikės šių ingredientų:
- baklažanų, 3 kg;
- svogūno, 500 g;
- česnako, 1 galvutė;
- augalinio aliejaus, 300 ml;
- cukraus, 3 šaukštai;
- druskos, 2 šaukštai;
- vandens, 250 ml;
- kebabų prieskoniai, 25 g;
- 9 % acto, 100 ml.
Kepimo procesas
Baklažanus nulupkite nuo odelės, supjaustykite batonais
, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite
. Baklažanus užpilkite augaliniu aliejumi, išmaišykite.
Baklažanus dalimis kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Vandenyje ištirpinkite druską ir prieskonius, užvirinkite, pavirkite porą minučių ir supilkite actą, pavirkite minutę.
Į indą sudėkite sluoksnį baklažanų, ant viršaus išdėliokite česnakus ir svogūnus, supilkite atvėsusį marinatą, tada vėl sluoksnį baklažanų
.
Taip pakaitomis sudedame visus ingredientus ir pripildome indą iki viršaus
. Supilame likusį marinatą, uždengiame slėginiu puodu ir paliekame 6 val.

Baklažanus išmaišome, sudedame į sterilius stiklainius, uždarome ir užpilame marinatu.

Uždenkite stiklainius dangteliais ir pastatykite juos į puodą ant rankšluosčio, užpilkite vandeniu.
30 minučių sterilizuokite nuo tada, kai vanduo užverda
.

Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždarykite, kol jie atvės.
Konservus galima laikyti ne tik rūsyje, bet ir sandėliuke.
Labai skanios baklažanų salotos, puikiai derančios su keptomis bulvėmis arba bulvių koše
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


