Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Baklažanų kebabas žiemai. Užkandis, kurį galima valgyti iš karto: galima laikyti bute.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokios užkandinės salotos iš baklažanų visada pavyksta, labai skanios ir kvapnios, beveik kaip tikri kebabai, tik daržovių.

Paruošti reikės šių ingredientų:

  • baklažanų, 3 kg;
  • svogūno, 500 g;
  • česnako, 1 galvutė;
  • augalinio aliejaus, 300 ml;
  • cukraus, 3 šaukštai;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • vandens, 250 ml;
  • kebabų prieskoniai, 25 g;
  • 9 % acto, 100 ml.

Kepimo procesas

Baklažanus nulupkite nuo odelės, supjaustykite batonais

, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite

. Baklažanus užpilkite augaliniu aliejumi, išmaišykite.

Baklažanus dalimis kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos.

Vandenyje ištirpinkite druską ir prieskonius, užvirinkite, pavirkite porą minučių ir supilkite actą, pavirkite minutę.

Į indą sudėkite sluoksnį baklažanų, ant viršaus išdėliokite česnakus ir svogūnus, supilkite atvėsusį marinatą, tada vėl sluoksnį baklažanų

.

Taip pakaitomis sudedame visus ingredientus ir pripildome indą iki viršaus

. Supilame likusį marinatą, uždengiame slėginiu puodu ir paliekame 6 val.

Шашлык из баклажанов на зиму. Закуска, которую можно есть сразу: можно хранить в квартире

Baklažanus išmaišome, sudedame į sterilius stiklainius, uždarome ir užpilame marinatu.

Шашлык из баклажанов на зиму. Закуска, которую можно есть сразу: можно хранить в квартире

Uždenkite stiklainius dangteliais ir pastatykite juos į puodą ant rankšluosčio, užpilkite vandeniu.

Rekomenduojame:  Stebuklingas pyragas. Konditerijos meistras pasidalijo neįtikėtinai skaniu receptu

30 minučių sterilizuokite nuo tada, kai vanduo užverda

.

Шашлык из баклажанов на зиму. Закуска, которую можно есть сразу: можно хранить в квартире

Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir uždarykite, kol jie atvės.

Konservus galima laikyti ne tik rūsyje, bet ir sandėliuke.

Labai skanios baklažanų salotos, puikiai derančios su keptomis bulvėmis arba bulvių koše

.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *