Sekite mus Facebook'e!
Įvairiais būdais konservuoti baklažanus mūsų šeimoje būtina per daržovių derliaus nuėmimo sezoną. Šį receptą naudojame dažniausiai ir visada uždarome ne mažai stiklainių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
baklažanų, 2 kg;
– svogūnų, 3 vnt;
– česnakų, 1 galvutė; –
kebabų prieskonių, 1 pakelis
; – druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – cukraus, 2 valgomieji šaukštai
; – augalinio aliejaus, 50 ml; –
pipirų, 1 šaukštelis
;
– acto,
50
ml.
Kepimo procesas
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Baklažanus supjaustykite gabaliukais, užpilkite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
Įkaitinkite sausą keptuvę ir porcijomis apkepkite visus baklažanus – daugiau aliejaus nepadauginkite, kad salotos nebūtų labai riebios.
Apkeptus baklažanus sumaišykite su svogūnais ir smulkiai supjaustytais česnakais, kebabo prieskoniais, druska ir cukrumi, pipirais ir actu.
Masę išmaišykite rankomis – kad viskas gerai susimaišytų
. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir svarmenį, palikite salotas 7 valandoms marinuotis.
Išmaišykite salotas ir sudėkite į švarius stiklainius.
Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, užpilkite vandeniu iki kaklelio, užvirinkite ir sterilizuokite 30 minučių.
Užsukite dangtelius, apverskite. Uždenkite ir palikite, kol atvės.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke
. Šias marinuotas salotas gaminu ir šiaip – po 7 valandų marinavimo tiesiog 30 minučių įdėkite į šaldytuvą ir patiekite į rinkliavą. Įspėjame – salotos gaunasi labai aštrios, todėl jei nemėgstate tokio aštrumo, pipirų, česnako ir kebabų prieskonių dėkite mažiau.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
