Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Baklažanai pagal mano močiutės italės receptą. Gaminau ir toliau gaminsiu visą vasarą, labai skanu.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Prieš kelerius metus mano kolega pasidalijo šiuo baklažanų kepimo receptu. Ji, savo ruožtu, jį išmoko dar būdama studentė ir mainų studentė Italijoje, gyvendama italų šeimoje. Taip baklažanus virė šeimos tėvo močiutė. Aš, žinoma, pabandžiau pasigaminti ir nuo to laiko tai yra mano mėgstamiausias „mėlynųjų” patiekalų gaminimo receptas. Dalijuosi receptu su jumis….

Taigi, pirmiausia kubeliais supjaustau didelį svogūną ir vieną vidutinio dydžio papriką

. Siunčiu juos į keptuvę ir pradedu kepti augaliniame aliejuje. Nuo trijų vidutinio dydžio baklažanų nulupu odelę.

Фото автора канала "ОЛЯ ГОТОВИТ"
Kanalo „OLYa GOTOVIT” autorės nuotrauka

Pomidorus kelioms minutėms užpilu verdančiu vandeniu, o tada užpilu šaltu vandeniu.

Фото автора канала "ОЛЯ ГОТОВИТ"
Kanalo „OLYA GOTOVIT” autorės nuotrauka

Nuluptus baklažanus supjaustau kubeliais.

Фото автора канала "ОЛЯ ГОТОВИТ"
Kanalo „OLYA GOTOVIT” autorės nuotrauka

Siunčiu juos į keptuvę su svogūnais ir paprikomis, kai jie bus beveik paruošti. Viską gerai išmaišau ir uždengusi dangčiu palieku 5-7 minutes.

Фото автора канала "ОЛЯ ГОТОВИТ"
Kanalo „OLYa GOTOVIT” autorės nuotr.

Tuo tarpu galima nulupti pomidorus nuo odelės ir supjaustyti juos kubeliais, nuvalyti kelias skilteles česnako.

Tada siunčiu juos į keptuvę, vėl gerai išmaišau ir uždengiu dangčiu, palieku dar 5 minutes. Kai daržovės bus paruoštos, pasūdau, įberiu prieskonių ir išspaudžiu česnaką. Į daržoves taip pat dedamas maskarponės kreminis sūris ir šviežias bazilikas, bet dėl jų trūkumo šį veiksmą praleidžiu. „Mascarpone” galima pakeisti nerūgščia grietine, tereikia vieno valgomojo šaukšto su šlifuokliu. Dabar lieka tik viena detalė:

Rekomenduojame:  Sausainiai yra skanėstas. Sluoksniuoti bandelės su įdaru: visų laikų receptas
Фото автора канала "ОЛЯ ГОТОВИТ"
Kanalo „OLYA GOTOVIT” autorės nuotr.

ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio, geriausia – „Parmezano”, bet tiks ir mūsų „rusiškas”. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.

Баклажаны по рецепту бабушки итальянки. Готовила и буду готовить все лето, очень вкусно

Patikėkite, labai skanu, būtinai pabandykite pasigaminti.

Ingredientai: 1:

Sūris: baklažanai 3 vnt.

Pipirai 1 vnt.

Svogūnas 1 vnt.

Pomidorai 3 vnt.

2-3 skiltelės česnako

Grietinė (neprivaloma) 1 valgomasis šaukštas su šliaužtiniu

Sūris 70-100 g

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *