Sekite mus Facebook'e!
Prieš kelerius metus mano kolega pasidalijo šiuo baklažanų kepimo receptu. Ji, savo ruožtu, jį išmoko dar būdama studentė ir mainų studentė Italijoje, gyvendama italų šeimoje. Taip baklažanus virė šeimos tėvo močiutė. Aš, žinoma, pabandžiau pasigaminti ir nuo to laiko tai yra mano mėgstamiausias „mėlynųjų” patiekalų gaminimo receptas. Dalijuosi receptu su jumis….
Taigi, pirmiausia kubeliais supjaustau didelį svogūną ir vieną vidutinio dydžio papriką
. Siunčiu juos į keptuvę ir pradedu kepti augaliniame aliejuje. Nuo trijų vidutinio dydžio baklažanų nulupu odelę.

Pomidorus kelioms minutėms užpilu verdančiu vandeniu, o tada užpilu šaltu vandeniu.

Nuluptus baklažanus supjaustau kubeliais.

Siunčiu juos į keptuvę su svogūnais ir paprikomis, kai jie bus beveik paruošti. Viską gerai išmaišau ir uždengusi dangčiu palieku 5-7 minutes.

Tuo tarpu galima nulupti pomidorus nuo odelės ir supjaustyti juos kubeliais, nuvalyti kelias skilteles česnako.
Tada siunčiu juos į keptuvę, vėl gerai išmaišau ir uždengiu dangčiu, palieku dar 5 minutes. Kai daržovės bus paruoštos, pasūdau, įberiu prieskonių ir išspaudžiu česnaką. Į daržoves taip pat dedamas maskarponės kreminis sūris ir šviežias bazilikas, bet dėl jų trūkumo šį veiksmą praleidžiu. „Mascarpone” galima pakeisti nerūgščia grietine, tereikia vieno valgomojo šaukšto su šlifuokliu. Dabar lieka tik viena detalė:

ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio, geriausia – „Parmezano”, bet tiks ir mūsų „rusiškas”. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų.

Patikėkite, labai skanu, būtinai pabandykite pasigaminti.
Ingredientai: 1:
Sūris: baklažanai 3 vnt.
Pipirai 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Pomidorai 3 vnt.
2-3 skiltelės česnako
Grietinė (neprivaloma) 1 valgomasis šaukštas su šliaužtiniu
Sūris 70-100 g

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
