Sekite mus Facebook'e!
Dauguma įvairių patiekalų iš baklažanų gaminimo receptų mus pasiekė iš Indijos. Tai nenuostabu, nes būtent šioje šalyje baklažanai buvo pradėti valgyti pirmą kartą. Prieš kiek laiko baklažanus pradėjo valgyti induistai – sunku pasakyti. Yra daug įvairių teorijų ir mitų apie tai, kaip Indijoje pradėta valgyti baklažanus
. Pamažu ši daržovė pradėjo migruoti į kaimynines šalis. Netrukus baklažanus pamėgo persai, arabai ir europiečiai.
Dabar daugelis žmonių į baklažanus žiūri vidutiniškai
. Iš šios daržovės galite pasigaminti gardų užkandį.
Baklažanų užkandžio ingredientai:
- Baklažanai – 3 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Džiovintas česnakas – 0,5 šaukštelio;
- maltos kalendros – 0,5 šaukštelio;
- Miltai – 2 valg. šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Padažo ingredientai;
- grietinė – 3 valg;
- česnakas – 2 skiltelės;
- kalendros – kelios šakelės;
- Druska – ½ šaukštelio.
Baklažanų užkandžio paruošimas:
Baklažanus nulupkite, palikdami tik nedideles juosteles. Baklažanus perpjaukite skersai, o tada išilgai perpjaukite į dvi dalis.
Kiekvieno gabalėlio vidų subadykite šakute
. Kiekvieno gabalėlio pradurtą paviršių pabarstykite druska ir uždenkite maistine plėvele.
Dėkite baklažanus į mikrobangų krosnelę ir kepkite 10 minučių 700 W galia.
Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius su grietine, paprika, sausu česnaku ir malta kalendra. Į tešlą suberkite miltus ir gerai išmaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir minutę pakepinkite česnako skilteles. Minkštus baklažanų griežinėlius apvoliokite tešloje ir sudėkite į keptuvę.
Ant vidutinės ugnies kepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Norėdami paruošti padažą, įspauskite porą česnako skiltelių į dubenį su grietine
. Smulkiai
supjaustykite
kalendrą ir kartu su druska įmaišykite ją į grietinės ir česnakų mišinį.
Gausite sultingus minkštus baklažanus tešloje su paprastu grietinės padažu. Dėl tešlos baklažanų viduje išlieka sulčių.
