Sekite mus Facebook'e!
Vienas skaniausių uogienių yra baklažanai, kurių skonis lygiai toks pat kaip grybų. Skirtumas tik tas, kad šie „grybai“ yra daug pigesni.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- baklažanų, 3 kg;
- svogūnas, 300 g;
- augalinis aliejus, 200 ml;
- česnakas, 2-3 galvutės;
- šašlyko prieskonių 15 g;
- vanduo, 150 ml;
- pipirų grūdeliai, 10 vnt.;
- lauro lapas 3 vnt.;
- druskos, 1,5 šaukšto;
- cukrus, 2 šaukštai;
- actas 9%, 70 ml.
Virimo procesas
Nulupkite baklažanus ir supjaustykite juos gabalėliais. Jei turite kartų, pamirkykite juos pasūdytame vandenyje. Jei ne, praleiskite šį žingsnį ir pradėkite kepti.
Baklažanų gabalėlius kepkite porcijomis, kol iš abiejų pusių taps aukso rudos spalvos.
Marinatui ištirpinkite druską ir cukrų vandenyje, suberkite pipirus ir lauro lapą, užvirinkite ir po 2 minučių nukelkite nuo ugnies. Supilkite actą ir išmaišykite.
Baklažanus sluoksniais sudėkite su svogūnais į didelį indą ir pabarstykite smulkintu česnaku bei grybų prieskoniais.
Supilkite marinatą, paspauskite ir palikite marinuotis 12 valandų.

Baklažanus ir svogūnus sudėkite į stiklainius, šiek tiek suspauskite, užpilkite marinatu ir uždenkite dangteliais.

Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio. Pripildykite šilto vandens iki stiklainių pečių.
Sterilizuokite 10 minučių nuo vandens užvirimo momento.
Užsukame dangtelius, paliekame stiklainius atvėsti ir tada perkeliame juos į rūsį arba sandėliuką laikymui.

Šiuos „grybus“ galite gaminti kiekvieną dieną; užkandis šaldytuve išsilaikys apie 10 dienų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


