Sekite mus Facebook'e!
Klasikinę avižinę košę galima paversti gardžiais blynais, kurie lengvai taps jūsų mėgstamiausiais pusryčiais. Avižiniai blynai su kefyru yra minkšti ir purūs, tešla paruošiama vos per kelias minutes, o patiekti tinka bet kokios uogos, medus ar uogienė.

Sudedamosios dalys:
avižiniai dribsniai – 1 puodelis (95–100 g)
kefyras – 2¼ puodelio (540 ml)
kiaušiniai – 2 vnt.
augalinis aliejus – 3 šaukštai.
kvietiniai miltai – 1 puodelis (130 g)
druska – ½ arb. šaukštelio.
soda – 1 arb. šaukštelis.
kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis.
rudasis cukrus – 1 valg. šaukštas (20 g)
sviestas kepimui
Paruošimas:
Avižinius dribsnius sumaišykite su kefyru ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su augaliniu aliejumi, įberkite cukraus ir druskos, išmaišykite. Kiaušinių mišinį sumaišykite su avižiniais dribsniais ir kefyru, išmaišykite.

Suberkite persijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius, vėl išmaišykite iki vientisos masės. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, lengvai patepkite aliejumi. Šaukštu iškočiokite tešlą, formuodami mažus blynelius.

Kepkite po 1,5–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Sudėkite blynelius ant viršaus ir patiekite karštus su sviestu, medumi arba uogomis.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
