Sekite mus Facebook'e!
Ši burnoje tirpstanti samsa suvalgoma taip greitai, kad net nespėja atvėsti. Tešla specialiai pagaminta, sluoksniuota ir aptepta sviestu, o įdaras neįtikėtinai sultingas ir gardus.

Sudedamosios dalys:
500 gramų miltų,
1 arbatinis šaukštelis druskos,
250 mililitrų kambario temperatūros vandens,
80 gramų sviesto,
500 gramų mėsos (jautienos arba kitos pasirinktos),
500 gramų svogūnų,
1 arbatinis šaukštelis druskos (įdarui),
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
kmynų pagal skonį.
Paruošimas:
Pirmiausia persijokite miltus, įberkite druskos ir supilkite vandenį. Minkykite tešlą tris–keturias minutes, kol ji taps nei per minkšta, nei per kieta. Tada suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite pastovėti 20 minučių. Tada iškočiokite tešlą į 1–2 milimetrų storio stačiakampį, pabarstykite miltais ir ištepkite puse suminkštinto sviesto.

Tešlą iškočiokite į ritinį ir supjaustykite į 8 lygias dalis. Kiekvieną dalį dar kartą iškočiokite, kad gautųsi sluoksniuota, sviestu patepta tešla. Vėl 2–3 valandas palaikykite šaldytuve arba pusvalandį užšaldykite. Įdarui smulkiai supjaustykite mėsą ir svogūną, įberkite druskos, pipirų ir kmynų ir gerai išmaišykite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite paplotėlius iki 15 centimetrų skersmens, į vidurį įdėkite įdaro ir užspauskite kraštus, kad sukurtumėte samsai būdingą trikampio formą. Dabar kiekvieną paplotėlį aptepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Samsą sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių arba 25 minutes su konvekcija.

Visada gaminkite daug samsos. Ji visada labai greitai sunaudojama.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

