Sekite mus Facebook'e!
Duonos gamybos apimtys kasmet auga. Kepinių asortimentas dabar toks platus, kad sunku iš karto nuspręsti, kurią geriausia pirkti.
Turėtumėte teikti pirmenybę sveikam maistui, kuris yra naudingas jūsų organizmui. Nepakanka ieškoti tik iš aukščiausios kokybės miltų pagamintos duonos; turite suprasti ingredientus.
Radę sveiką ir skanų kepalą, galite pagalvoti apie jo valgymą pusryčiams. Žinoma, įprasti sumuštiniai nebus malonūs akiai. Tačiau jei pasirinksite paprastą, įdomų ir greitą receptą, tikrai liksite patenkinti. Išbandykite!
Sudedamosios dalys:
- 1 pomidoras;
- 1 saldžioji paprika;
- 100 g kumpio;
- 50 g sūrio;
- 3 kiaušiniai;
- Mygtukas;
- Druska, pipirai.
Paruošimas:
Pirmiausia supjaustykite pomidorą mažais gabalėliais. Tada raudonąją papriką supjaustykite išilgai, kad būtų lengviau smulkiai supjaustyti. Žolelėms naudokite krapus.
100 gramų kumpio supjaustykite kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus.
Atskirame dubenyje įmuškite 4 kiaušinius. Išplakite iki vientisos masės. Sumaišykite visus ingredientus. Dar kartą išplakite.
Įberkite šiek tiek druskos, nes kumpis ir sūris jau yra gana sūrūs. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų. Sumaišykite ingredientus šakute.
Išimkite kepalo riekeles ir išmeskite minkštimą. Peiliu nupjaukite perteklių, palikdami tik plutelę.
Keptuvę pastatykite ant viryklės ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite duonos gabalėlius į keptuvę ir užpildykite centrą ingredientų mišiniu.

Įdėkite apie du šaukštus įdaro ir virkite ant silpnos ugnies, kol viskas gerai apskrus. Ant sumuštinių uždėkite anksčiau išpjautą mėsos gabalėlį.

Apverskite po 2–3 minučių.

Pusryčiai paruošti! Patiekite plokščioje lėkštėje. Linkime visiems gero apetito ir naujų kulinarinių šedevrų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


