Sekite mus Facebook'e!
Tradiciniame Tbilisio charčo recepte naudojamas unikalus, sodrus sultinys, pagardintas keptomis daržovėmis, suteikiančiomis sodresnį skonį. Švelni mėsa su kaulais ir saldžiarūgščios slyvos suteikia sriubai sodrumo ir sodrumo, o prieskoniai ir žolelės sukuria unikalų aromatą. Šią sriubą lengva paruošti: atskleisime visas svarbias detales, kurios padės jums sukurti tobulą sriubą.

Sudedamosios dalys:
Jautienos šonkauliukai – 700 g
Jautienos minkštimas – 300–350 g
Morkos – 1 vnt.
Svogūnai – 2 vnt.
Česnakai – 7 skiltelės
Slyvos (vengriškos) – 250 g
Pomidorų pasta – 100 g
Konservuoti pomidorai – 400 g
Ryžiai – 150 g
Kvapieji pipirai – 7–10 vnt.
Salieras – 2 šakelės
Lauro lapas – 2 vnt.
Apyniai-saulėgrąžos – 1 arb. šaukštelis
Džiovinti krapai – 1 arb. šaukštelis
Šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Saulėgrąžų aliejus – kepimui
Paruošimas:
Pradėkite nuo sultinio ruošimo: paimkite šonkauliukus ir jautienos nugarinę, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Nugriebkite putas, įdėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir vieną šaukštą druskos. Norėdami gardesnio sultinio, keptuvėje apkepkite svogūną ir morką iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite juos į keptuvę kartu su mėsa.

Sultinį virkite ant silpnos ugnies 1,5–2 valandas, kol mėsa suminkštės. Kol sultinys verda, paruoškite slyvas: užpilkite jas stikline vandens ir užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes, tada slyvas perkoškite per sietelį, kad gautumėte padažą. Atskirame puode pakepinkite smulkintą svogūną, tada sudėkite salierą ir pomidorų pastą, troškinkite, kol išsiskirs skoniai.

Į svogūnus sudėkite sutrintas slyvas ir prieskonius ir troškinkite dar porą minučių. Galiausiai sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite ant silpnos ugnies. Kai mėsa suminkštės, išimkite ją iš sultinio, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite atgal į puodą.
Suberkite nuplautus ryžius ir virkite, kol suminkštės. Galiausiai sudėkite pomidorų, slyvų ir prieskonių mišinį. Česnaką ir kalendrą sutrinkite trintuvu ir sudėkite į sriubą, tada pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Prieš patiekiant, pabarstykite žolelėmis, tokiomis kaip kalendra ar petražolės.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

