Sekite mus Facebook'e!
Kefyro tešlos paplotėliai yra paprasčiausias ir visada sėkmingas variantas, todėl visada jį rekomenduoju visiems, kurie mėgsta gaminti tokius patiekalus.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kefyro, 500 ml;
- miltų, 450 g;
- kiaušinių, 2 vnt;
- žiupsnelio druskos;
- cukraus, 50 g;
- sodos, 1 šaukštelis.
Paruošimo procesas
Kefyrą reikia šiek tiek pašildyti, kad gautumėte tešlą, kuri tolygiai pakiltų ir gerai iškeptų. Kuo riebesnis kefyras, tuo skaniau ir puriau išeis paplotėliai, jiems kepti reikės mažiau aliejaus, nes pati tešla bus riebi.
Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, trinkite plaktuvu iki vientisos masės ir lengvai suplakite.
Kiaušinių masę supilkite į kefyrą, išmaišykite. Supilkite
persijotus miltus ir užminkykite vientisą tešlą
.
Masė turi būti pakankamai tiršta, nes skysta tešla nesuteikia purumo ir oro. Todėl, jei masė skysta, įberkite daugiau miltų
. Supilkite kepimo sodą, išmaišykite, kad soda tolygiai pasiskirstytų masėje.
Tešlą šaukštu dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite ant mažos ugnies po dangčiu iš abiejų pusių.

Tokius pūstus paplotėlius patiekite su uogiene, šokoladu, medumi, grietine arba grietinėle, sumaišius rauginto pieno produktą su milteliais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


