Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atskleidžiama paburkimo paslaptis. Kefyro blyneliai: erdvūs ir labai skanūs

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro tešlos paplotėliai yra paprasčiausias ir visada sėkmingas variantas, todėl visada jį rekomenduoju visiems, kurie mėgsta gaminti tokius patiekalus.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • kefyro, 500 ml;
  • miltų, 450 g;
  • kiaušinių, 2 vnt;
  • žiupsnelio druskos;
  • cukraus, 50 g;
  • sodos, 1 šaukštelis.

Paruošimo procesas

Kefyrą reikia šiek tiek pašildyti, kad gautumėte tešlą, kuri tolygiai pakiltų ir gerai iškeptų. Kuo riebesnis kefyras, tuo skaniau ir puriau išeis paplotėliai, jiems kepti reikės mažiau aliejaus, nes pati tešla bus riebi.

Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, trinkite plaktuvu iki vientisos masės ir lengvai suplakite.

Kiaušinių masę supilkite į kefyrą, išmaišykite. Supilkite

persijotus miltus ir užminkykite vientisą tešlą

.

Masė turi būti pakankamai tiršta, nes skysta tešla nesuteikia purumo ir oro. Todėl, jei masė skysta, įberkite daugiau miltų

. Supilkite kepimo sodą, išmaišykite, kad soda tolygiai pasiskirstytų masėje.

Tešlą šaukštu dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite ant mažos ugnies po dangčiu iš abiejų pusių.

Rekomenduojame:  Bulgariškas obuolių pyragas arba pyragas „3 stiklinės“. Tiesiog gardu.

Раскрыт секрет пышности. Оладьи из кефирного теста: воздушные и очень вкусные

Tokius pūstus paplotėlius patiekite su uogiene, šokoladu, medumi, grietine arba grietinėle, sumaišius rauginto pieno produktą su milteliais.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *