Mažai kalorijų turinčios obuolių putėsiai – lengvas ir lengvas desertinis patiekalas, kuris puikiai tiks tiems, kurie rūpinasi savo sveikata, bet nenori atsisakyti saldumynų. Šiuose putėsiuose susijungia natūralus obuolių šviežumas ir tekstūros lengvumas, todėl sukuriamas puikus skonis, kuris pradžiugins net griežčiausius gurmanus.
Pagrindinis ingredientas – obuolys, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų.
Dėl natūraliai saldaus skonio obuolys yra puikus deserto pagrindas, leidžiantis sumažinti pridėtinio cukraus kiekį, todėl putėsiai yra mažai kaloringi ir sveiki.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: obuoliai – 400 g;
- Jogurtas – 250 ml;
- Želatina – 10 g;
- Vanduo – 70 ml.
Obuolių putėsių paruošimas:
Kiekvieną obuolį padalykite į dvi dalis, išimkite šerdį ir sudėkite pjautine puse žemyn ant kepimo skardos. Kiekvieno obuolio odelę pradurkite iešmeliu, užpilkite porą šaukštų vandens ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Kol obuoliai aušta, sumaišykite vandenį su želatina ir palikite 5 min. Išbrinkusią želatiną pašildykite puode
. Į atskirą dubenį sudėkite obuolių minkštimą ir pašalinkite žievelę. Sumaišykite obuolių minkštimą su jogurtu, suplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Tada į mišinį supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
Šiame etape galite įdėti saldiklio, pavyzdžiui, medaus.
Supilkite putėsius į formeles ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Gaunasi labai paprastas, bet skanus desertas.
Jei norite, galite nenaudoti saldiklių, tada patiekalo kaloringumas bus dar mažesnis.