Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atkuriame legendinį 90-ųjų patiekalą: tuos pačius kiaulienos šonkauliukus su pačia švelniausia mėsa.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sotus, kvapnus kiaulienos šonkauliukas, troškintas su bulvėmis, kažkada buvo laikomas tikrai legendiniu patiekalu, ir ne be reikalo. Mėsa, troškinta padaže, tampa tokia minkšta, kad peilio nereikia, o garnyras permirksta sultyse.

Sudedamosios dalys:

Kiaulienos šonkauliukai
, bulvės,
svogūnai
, česnakas,
lauro lapas
, juodieji pipirai
, augalinis aliejus,
druska

Paruošimas:

Pradėkite nuo kiaulienos šonkauliukų stambių gabalėlių supjaustymo, palikdami plėveles. Įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus troškintuve ir kepkite šonkauliukus iki auksinės rudos spalvos. Tada sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol pasklis aromatas.

Kai svogūnas taps permatomas, sudėkite stambiai supjaustytas bulves, užpilkite šiek tiek vandens, kad jis vos apsemtų bulves, ir įberkite lauro lapą bei juodųjų pipirų.

Uždarykite dangtį ir virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės visiškai išvirs.

Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos, suberkite smulkintą česnaką, gerai išmaišykite ir patiekite su žolelėmis.

Šonkauliukus būtinai patiekite su bulvėmis giliuose dubenėliuose, gausiai užpildami padažu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.