Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atidarykite stiklainį ir ant stalo bus šventė: paprasčiausias konservuotų paprikų receptas žiemai!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Konservuotos paprikos – puikus būdas ilgam išsaugoti vasaros skonį. Spalvotos paprikos, pavyzdžiui, raudonos, geltonos ir žalios, džiugina akį ir gali būti naudojamos įvairiuose patiekaluose.

Paprikų konservavimo istorija prasidėjo XX a., kai ši daržovė paplito Europoje ir buvusioje Sovietų Sąjungoje. Nors pačios paprikos buvo atvežtos iš Amerikos, būtent bulgariška veislė, pasižyminti storu ir saldžiu minkštimu, gerai prigijo mūsų kraštuose ir išpopuliarėjo konservuojant namuose.

Sovietmečiu marinuotos paprikos tapo vienu pagrindinių žiemos užkandžių kartu su agurkais ir pomidorais

.

Jos buvo mėgstamos dėl to, kad buvo prieinamos, pasižymėjo puikiu skoniu ir gerai laikėsi.

Papasakosime, kaip konservuoti paprikas

Ingredientai: 1:

  • Varpinės paprikos;
  • Druska;
  • Vandens – 4 litrai.

Konservuotų paprikų paruošimas:

Išvalykite paprikos vidų. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite ir sudėkite paprikas.

Svarbu, kad paprikos užpildytų visą puodo su vandeniu erdvę.

Virkite paprikas po dangčiu 5 minutes, tada jas išimkite.

Открыл баночку — и на столе праздник: самый простой рецепт консервированного перца на зиму!

Sudėkite paprikas į sterilizuotus stiklainius. Į stiklainius supilkite pasūdytą verdantį vandenį, sandariai uždarykite dangteliais.

Открыл баночку — и на столе праздник: самый простой рецепт консервированного перца на зиму!

Gausite kvapnių skanių konservuotų paprikų be acto.

Išsukę stiklainius paliekame šiltai atvėsti po rankšluosčiu, o tada iki žiemos laikome rūsyje.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *