Sekite mus Facebook'e!
Praėjusią vasarą savo sklype atsikračiau visokio nereikalingo šlamšto, taip pat nugrioviau seną namą, kuris buvo niekaip nenaudojamas, o tik užėmė vietą.
Demontavimo metu namo rūsyje ištraukiau 2 skardines troškinio, kurių vienai buvo beveik 40 metų, o kitai – vos kelerių metų senumo
. 1976 m. gamybos skardinę buvo lengva atidaryti, tais laikais metalas buvo kokybiškas.
Kai atidariau skardinę – ji buvo visiškai pilna troškinio, o ne želė masės. Buvo ir riebalų – bet kaip ir turi būti, ne didžioji dalis stiklainio. Skonis, nepaisant pagaminimo datos – tiesiog nuostabus.
Neišsigandau, paragavau – skanu, troškinys nesugedo.
Bet 2016 m. gamybos skardinė, nieko naujo nesužavėjo – kažkas nesuprantamo….
Tai kulinarinio meno kūrinys, net savo šuniui nedaviau, bijojau
. Šiandien jie pamiršo, kaip gaminti kokybiškus produktus žmonėms, sugalvojo, kaip gražiai padaryti etiketę, bet konservų turinys palieka daug ką.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
