Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Atidarau stiklainį – ir jis kvepia vasara! Paprastas konservavimo būdas, kuris nustebins net patyrusius namų virėjus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti agurkai užima ypatingą vietą namų konservavime. Proceso metu švieži agurkai mirkomi specialiame marinate. Šis marinatas yra kruopščiai subalansuotas druskos, cukraus, acto ir įvairių prieskonių mišinys. Po mirkymo agurkai hermetiškai uždaromi, užtikrinant ilgalaikį laikymą.

Maisto gaminime marinuoti agurkai dažnai vaidina svarbų vaidmenį patiekaluose. Sunku įsivaizduoti vinegretą ar Olivier salotas be marinuotų agurkų. Jie ne tik suteikia malonų rūgštumą, bet ir padeda subalansuoti skonius.

Kai kuriose šalyse marinuotų agurkų sūrymas naudojamas kaip vaistas nuo pagirių.

Ingredientai 1 stiklainiui:

  • Agurkai;
  • Česnakai – 4 vnt.;
  • Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis;
  • Kvapieji pipirai – 3 vnt.;
  • Pipirų grūdeliai – 4 vnt.;
  • Krapų šakos su skėčiais;
  • Krienų lapai;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukrus — 1 valgomasis šaukštas;
  • Citrinų rūgštis – žiupsnelis;
  • Actas 9% – 2 šaukštai.

Marinuotų agurkų paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite agurkus ir nupjaukite kotelius. Sudėkite česnako skilteles, garstyčių sėklas, kvapiuosius pipirus ir pipirų grūdelius į sterilizuotus stiklainius.

Taip pat įdedame krapų šakelių ir krienų lapų. Agurkus sandariai supakuojame į stiklainius, užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame atvėsti.

Rekomenduojame:  Pomidorų padažas, kurį valgote šaukštais: laiko patikrintas žiemos receptas. Jokių atliekų!

Atvėsusį vandenį iš stiklainių supilkite į puodą. Vėl įpilkite verdančio vandens, leiskite jam pritraukti porą minučių ir tada nupilkite vandenį į puodą.

Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, įpilkite citrinos rūgšties ir acto.

Užvirinkite anksčiau nusausintą vandenį ir supilkite jį atgal į stiklainius, sandariai užsandarindami dangtelius.

Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir leiskite jiems atvėsti. Žiemai turėsite skanių, traškių agurkų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.