Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti agurkai užima ypatingą vietą namų konservavime. Proceso metu švieži agurkai mirkomi specialiame marinate. Šis marinatas yra kruopščiai subalansuotas druskos, cukraus, acto ir įvairių prieskonių mišinys. Po mirkymo agurkai hermetiškai uždaromi, užtikrinant ilgalaikį laikymą.
Maisto gaminime marinuoti agurkai dažnai vaidina svarbų vaidmenį patiekaluose. Sunku įsivaizduoti vinegretą ar Olivier salotas be marinuotų agurkų. Jie ne tik suteikia malonų rūgštumą, bet ir padeda subalansuoti skonius.
Kai kuriose šalyse marinuotų agurkų sūrymas naudojamas kaip vaistas nuo pagirių.
Ingredientai 1 stiklainiui:
- Agurkai;
- Česnakai – 4 vnt.;
- Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis;
- Kvapieji pipirai – 3 vnt.;
- Pipirų grūdeliai – 4 vnt.;
- Krapų šakos su skėčiais;
- Krienų lapai;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus — 1 valgomasis šaukštas;
- Citrinų rūgštis – žiupsnelis;
- Actas 9% – 2 šaukštai.
Marinuotų agurkų paruošimas:
Kruopščiai nuplaukite agurkus ir nupjaukite kotelius. Sudėkite česnako skilteles, garstyčių sėklas, kvapiuosius pipirus ir pipirų grūdelius į sterilizuotus stiklainius.
Taip pat įdedame krapų šakelių ir krienų lapų. Agurkus sandariai supakuojame į stiklainius, užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame atvėsti.
Atvėsusį vandenį iš stiklainių supilkite į puodą. Vėl įpilkite verdančio vandens, leiskite jam pritraukti porą minučių ir tada nupilkite vandenį į puodą.
Į stiklainius supilkite druską ir cukrų, įpilkite citrinos rūgšties ir acto.

Užvirinkite anksčiau nusausintą vandenį ir supilkite jį atgal į stiklainius, sandariai užsandarindami dangtelius.

Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir leiskite jiems atvėsti. Žiemai turėsite skanių, traškių agurkų.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


