Sekite mus Facebook'e!
Orkaitėje kepti mėsos blyneliai su grybais yra labai skanus užkandis, kuris tinka prie įvairių patiekalų ir salotų. Įdarą galite pasigaminti įvairų pagal savo skonį.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- maltos vištienos, 500 g;
- svogūno, 2 – 3 vnt;
- pieno arba vandens, 6 – 7 valgomųjų šaukštų;
- druskos, pipirų.
Įdarui paruošti reikia:
- grybų, 10 – 12 vnt;
- svogūno, 2 – 3 vnt.
Blynams paruošti reikia:
- kiaušinių, 6-8 vnt;
- 1 valgomojo šaukšto pieno kiekvienam kiaušiniui;
- druskos.
Kepimo procesas
Taip pat reikės sūrio – berkite bet kokį sūrį pagal savo skonį.
Svogūnus susmulkinkite blenderiu arba sutarkuokite ir sumaišykite su malta mėsa.
Maltinukus pagardinkite druska, pipirais ir bet kokiais prieskoniais
. Į maltinukus supilkite pieną arba vandenį ir išmaišykite – tai būtina, kad maltinukai per daug nesusitrauktų.
Ištirpinkite sviestą ir pakepinkite ant jo svogūnų kubelius, kol jie pusiau apkeps
. Į svogūnus sudėkite grybų gabalėlius, išmaišykite ir kepkite, kol iškeps
. Pabaigoje
grybus
pasūdykite
ir pabarstykite pipirais
.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plaktuvu suplakite iki vientisos masės
. Supilkite pieną
ir suplakite.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite kiaušinių blynus
.
Gausite apie 11 vienetų.
Blynelius aptepkite faršu, ant viršaus uždėkite daugiau grybų ir svogūnų, pabarstykite sūriu ir susukite vamzdelius.
Sudėkite vamzdelius į kepimo formą, aptepkite grietine arba majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
180 laipsnių temperatūroje kepkite apie 15-20 min.
Šį labai aromatingą patiekalą parduodame su įvairiais padažais, garnyrais ir salotomis. Patys paprasčiausi blyneliai su įdaru, gaunasi labai skanūs ir apskrudę.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
