Sekite mus Facebook'e!
Kreminis vyniotinis – išskirtinis desertas, kuriame dera švelnus biskvitas ir turtingas, šilkinis klasikinio kreminio kremo skonis. Šis vyniotinis – tai naminio kepimo įkūnijimas, kai kiekvienas ingredientas išryškina kito skonį ir tekstūrą, sukurdamas saldumo ir švelnumo harmoniją.
Šį skanėstą mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai, o jo aromatas gali sukelti nostalgiją jaukiems šeimos arbatos vakarėliams.
Šis desertas puikiai tinka patiekti ant šventinio stalo, tačiau jį galima paruošti ir be ypatingos progos – vyniotiniui su kremu nereikia brangių ar retų produktų, o rezultatas visada džiugina. Jį galima papuošti cukraus pudra, glajumi, šokoladu arba šviežiomis uogomis. Yra daugybė variantų – kaip ir priežasčių palepinti save ir savo artimuosius.
Tešlos ingredientai:
- Pienas – 400 ml;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 30 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 180 g.
Kremo ingredientai:
- Pienas – 500 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 100 g;
- kukurūzų krakmolas – 40 g;
- Sviestas – 70 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Druska – žiupsnelis.
Kremo ritinio paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi, druska ir kukurūzų krakmolu išmaišykite iki vientisos masės. Į kiaušinių masę
supilkite
šiltą pieną ir išmaišykite
. Supilkite masę į puodą ir užvirinkite. Užvirus, nuolat maišydami dar minutę pavirkite kremo pagrindą
. Į kremo pagrindą suberkite vanilinį cukrų ir sviestą, maišykite, kol sviestas ištirps
.
Palikite kremą atvėsti po maistine plėvele
. Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska. Sviestą sudėkite į puodą su pienu ir šiek tiek pašildykite.
Į kiaušinių masę supilkite miltus, supilkite pieną ir sviestą ir išminkykite tešlą be gumuliukų
.
30×40 cm dydžio
kepimo
skardą išklokite
kepimo
pergamentu ir supilkite į ją tešlą
. 25 minutes kepkite tešlą 190 laipsnių temperatūroje. Palikite tešlą atvėsti, tada atskirkite ją nuo pergamento
. Kremu patepkite nepadengtą pusę ir susukite tešlą į ritinėlį.
Suvyniokite vyniotinį į pergamentą ir palikite, kad sustingtų.
Palikite vyniotinį su pergamentu 2-3 valandoms šaldytuve. Sutvirtėję nuimkite pergamentą ir apibarstykite vyniotinį cukraus pudra.
