Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aš tai gaminu kiekvieną sezoną. Tai salotos, užkandis, pyragų įdaras ir netgi dedu į sriubą.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sriubos yra greitai virškinamas patiekalas. Šalto klimato sąlygomis sriuba vaidino svarbų vaidmenį, teikdama šilumą per didelius šalčius. Paprastai buvo ruošiamos sočios sriubos, kuriomis galėdavo pamaitinti didelę šeimą.

Karštose šalyse, priešingai, sriubos buvo patiekiamos šaltos. Tokiu būdu žmonės galėjo atsivėsinti ypač karštais laikotarpiais ir vis tiek jaustis sotūs.

Sriuba laikoma būtinu maisto produktu žmonėms. Todėl jos nereikėtų išbraukti iš mitybos raciono. Tačiau ne visada yra laiko paruošti tinkamą sriubą.

Pasigaminkime sriubos sultinio, kuris kelis kartus palengvins maisto gaminimą.

Ingredientai sriubos paruošimui:

  • Virti grybai – 1,5 kg;
  • Švieži kopūstai – 1,5 kg;
  • Pomidorai – kg;
  • Svogūnas – ½ kg;
  • Morkos – ½ kg;
  • Augalinis aliejus – 200 ml;
  • Vanduo – 500 ml;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • Cukrus – šaukštas;
  • Juodieji pipirai – 6 vnt.;
  • Lauro lapas – 3 vnt.;
  • Actas 9% – 5 šaukštai.

Sriubos paruošimas:

Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedais, o nuluptas morkas sutarkuokite smulkia trintuvės puse. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną iki permatomo paviršiaus, sudėkite morkas ir lengvai apkepkite.

Rekomenduojame:  Trinta cukinijų sriuba su lydytu sūriu. Receptas kiekvienai dienai

Smulkiai susmulkinkite kopūstą ir lengvai suspauskite rankomis. Pomidoruose padarykite nedidelius kryžiaus formos įpjovimus ir panardinkite juos į verdantį vandenį. Po 10 minučių išimkite pomidorus iš vandens ir nulupkite.

Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus ir morkas sudėkite į puodą, tada sudėkite kopūstus ir pomidorus. Į puodą įpilkite 500 ml vandens, įberkite druskos ir cukraus.

Į keptuvę suberkite juoduosius pipirus ir lauro lapą. Troškinkite daržoves uždengę valandą. Tada į daržovių mišinį sudėkite grybus ir troškinkite dar 10 minučių.

Į mišinį supilkite actą, švelniai išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies porą minučių. Tada sudėkite mišinį į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis.

Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti po rankšluosčiu. Tai bus puikus pagrindas soljankai, sriuboms ir net pyragų įdarui.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.