Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aš tai gaminu jau daugelį metų. Vietoj užkandžių pyragėlių: skanūs ir neįprasti kotletai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai yra vienas paprasčiausių, tačiau neįtikėtinai sočių patiekalų rusų ir europietiškoje virtuvėje. Šiais laikais neįmanoma įsivaizduoti pilnos vakarienės be šio mėsos patiekalo ant stalo. Kotletai paprastai ruošiami naudojant įvairius būdus, ir yra daugybė šio patiekalo variacijų.

Pavyzdžiui, Europos šalyse kotletai gaminami iš viso mėsos gabalo su kaulu. Mūsų šalyje kotletai laikomi maltos mėsos patiekalu. Šis gaminimo būdas buvo išrastas XIX amžiuje. Tai leido virėjams į kotleto tekstūrą įtraukti daugiau prieskonių ir ingredientų, todėl jis tapo minkštesnis, puresnis ir sultingesnis.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti skanius kotletus su specialiu padažu.

Ingredientai kotletams su padažu:

  • ryžiai – 200 g;
  • mėsa – 400 g;
  • svogūnai – vnt.;
  • česnakas – 2 gvazdikėliai;
  • krekeriai – 30 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • vištienos kiaušinis – vnt.;
  • morkos – 4 vnt.;
  • augalinis aliejus – 330 ml;
  • pomidoras — vnt.;
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai l.;
  • miltai – 2 šaukštai l.;
  • mocarela – 100 g.

Kotletų su padažu virimas:

Rekomenduojame:  Pagal šį receptą gaminu jau tris dešimtmečius: skonis ryškesnis nei čeburekų ir baltųjų.

Išvirkite ryžius, kol suminkštės, tada supjaustykite mėsą mažais gabalėliais. Mėsą sumalkite mėsmale kartu su nuluptu svogūnu ir česnaku.

Džiūvėsėlius sumalkite mėsmale, įmaišykite trupinius į maltą mėsą ir gerai išmaišykite. Nepamirškite pasūdyti maltos mėsos ir sumaišyti su kiaušiniu, kad ji būtų lipni.

Iš išvirtų ryžių suformuokite 8 paplotėlius. Apvoliokite juos malta mėsa.

Nulupkite morkas, sutarkuokite jas ant vidutinės rupumo trintuvės, o pomidorą supjaustykite kubeliais.

Keptuvėje įkaitinkite 130 ml aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite morkas bei pomidorus, įpildami pomidorų pastos. Suberkite miltus ir išmaišykite daržovių mišinį.

Tada kepkite paplotėlius kitoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Į daržovių mišinį keptuvės dugne įpilkite vandens ir ant viršaus uždėkite apkeptus paplotėlius.

Kepkite patiekalą uždengtą ant vidutinės-silpnos ugnies 10 minučių. Tuo tarpu smulkiai sutarkuokite sūrį, kad ant paplotėlių susidarytų sūrio kepurėlės.

Kepkite kotletus po dangčiu dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Galutinis rezultatas – gana skanūs ir neįprasti kotletai.

Ši parinktis tinka tiems, kurie nori sunaudoti likusią mėsą, bet nežino, kaip tai padaryti.

Rekomenduojame:  Močiutė pasidalijo receptu. Šie kotletai tokie skanūs: kepu juos tris kartus per savaitę.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.